Osa suomalaista yhteiskuntaa

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) aikomus jättää yrittäjät ja lukiolaiset pois Opetushallituksen johtokunnasta on mielestäni hyvin epädemokraattista ja syrjivää.

2000-luvulla yhdessä tekeminen ja eriarvoisuuden minimointi sekä tulevaisuuteen satsaaminen on tätä päivää. Emme voi ajatella, että ne tahot, jotka luovat työpaikkoja ja innovatiivisuutta, jätetään poliittisten syiden vuoksi pois neuvottelupöydistä. Suomen hallituksen kova tahto nostaa työllistymisprosenttia ja luoda uusia työpaikkoja yhdessä yrittäjien ja eri tahojen kanssa ei toteudu.

Suomessa jos missä tulee tekojen puhua puolestaan. Lukiossa yrittäjyyskasvatus kuuluu jo monelle opiskelijalle valinnaisena aineena. Monet kunnat ovat saaneet tähän jopa EU:n tukirahaa.

Yrittäjyyskasvatus on osa suomalaista yhteiskuntaa; se luo meille innovatiivisia uusia yrittäjiä, jotka haluavat yrittää Suomessa ja maksavat veronsa Suomeen. Mikä muu kuin yhdessä tekeminen ja usko siihen, että Suomi on hyvä maa elää ja yrittää saa ihmisen alkamaan yksin- tai pk-yrittäjäksi? Uudet työpaikat luodaan juuri pk-yrityksiin.

On ollut hienoa huomata, kuinka oppilaitokset ovat tehneet räätälöityä työtä yrittäjien tarpeita kuunnellen. Näin olemme luoneet useita työpaikkoja ja jopa kouluja yrityksiin – tästä hyvänä esimerkkinä Ponsse Pohjois-Savossa.

Yrittäjiä on aina tavalla tai toisella rangaistu siitä, että he haluavat yrittää juuri Suomessa, mitäs jos me menisimmekin lakkoon?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.