Painopiste lillukan- varsissa ?

Ilmastonmuutos puhuttaa ja tavoitteet ovat kovat. Suomikin on tässä keskustelussa mukana, vaikka olemmekin pieni tekijä maailmanlaajuisesti. Metsät ja hakkuiden laajuus on kiistelyn kohteena.

Se tässä ihmetyttää, kun näperrellään täältä katsoen kovin pienistä asioista. Huippuesimerkkinä ollaan rajoittamassa jopa saunanlämmitystä ja mitenkä ne puut pesään asetetaan. Todellisista saastuttajista ja luonnonvarojen tuhlaamisesta ei sanota mitään.

Ajatellaanpa vaikkapa sitä lentojen määrää, kun mepit ja EU-virkamiehet matkustavat EU-päämajojen ja omien maidensa väliä. Vastikään kerrottiin, miten paljon Finnair on kasvattanut lentomatkustajien määrää.

Ja vaikkapa Formula-kisat. Kun sitä porukkaa rahdataan ympäri maailmaa, kuluu polttoainetta ja luonnonvaroja. Mutta siinä taitaa olla niin isot rahat takana, ettei edes EU:n kynnet siihen pysty eikä halukaan varmaan riitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.