Painopiste lillukan- varsissa ?

Ilmastonmuutos puhuttaa ja tavoitteet ovat kovat. Suomikin on tässä keskustelussa mukana, vaikka olemmekin pieni tekijä maailmanlaajuisesti. Metsät ja hakkuiden laajuus on kiistelyn kohteena.

Se tässä ihmetyttää, kun näperrellään täältä katsoen kovin pienistä asioista. Huippuesimerkkinä ollaan rajoittamassa jopa saunanlämmitystä ja mitenkä ne puut pesään asetetaan. Todellisista saastuttajista ja luonnonvarojen tuhlaamisesta ei sanota mitään.

Ajatellaanpa vaikkapa sitä lentojen määrää, kun mepit ja EU-virkamiehet matkustavat EU-päämajojen ja omien maidensa väliä. Vastikään kerrottiin, miten paljon Finnair on kasvattanut lentomatkustajien määrää.

Ja vaikkapa Formula-kisat. Kun sitä porukkaa rahdataan ympäri maailmaa, kuluu polttoainetta ja luonnonvaroja. Mutta siinä taitaa olla niin isot rahat takana, ettei edes EU:n kynnet siihen pysty eikä halukaan varmaan riitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Menneisyyden kanssa tilillä

Kaikkea turvetta ei kannata hylätä

Netin on oltava aina apuna

Huumorin kukkien poimintaa

Vesakkomyrkytyksen vastustus toi mharvinaisen voiton

Itä-Suomen asema on tasapuolinen

Miksi ovet ovet kiinni turisteilta?

Suomi on lähdössä vaaralliselle tielle muiden velkojen maksajaksi

Kuuma linja

Vahva alue unohtaa muun Suomen kehittämisen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.