Parasta aikoihin Sisä-Savon alueella

Vesa Kärkkäisen kirjoitus (SS 24.3.) herätti ajatuksia Paras-hankkeen tilanteesta Pohjois-Savossa. En näe mitään sotkua siinä, jos Sisä-Savon kunnat lähtevät toteuttamaan Paras-hankkeen perimmäistä tavoitetta eli kuntaliitosta. Kyseessä ei ole kiemurtelu hankkeen vaatimuksista, päinvastoin. Hankkeen ja aluepolitiikan kannalta kuntaliitos olisi merkittävämpi saavutus kuin yhden pienen "lähiökunnan" liitos maakunnan keskukseen. Mukana olisi useampi kunta, jotka muodostavat jo toiminnallisen, myös reuna-alueita palvelevan kokonaisuuden.

Uusi kunta hoitaisi perusterveydenhuollon ohella sosiaalitoimen. Muut peruspalvelut tulisivat yhden organisaation alle. Tarve kuntayhtymiin ja hallintoihin vähenisi, ja tehokkuus kasvaisi. Hyvä "piällysmies" pohtii asioita loogisesti: kunnat voivat luopua porkkanarahoista, jos raju saneeraus liitoksen yhteydessä olisi edullisempi vaihtoehto. Suunnitelmien mukaan Sisä-Savon perusterveydenhuollon yksiköt vain pienenisivät, ja liikelaitoksen toteutuminen estäisi laajan kuntaliitoksen.

Jarmo Hänninen Rautalampi

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevin matkailumaa

On aika kiittää KYSin ja Harjulan loistavaa hoitoa

Isoäiti kulutti kestävästi

Terveisiä Antti Rinteelle

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.