Parasta aikoihin Sisä-Savon alueella

Vesa Kärkkäisen kirjoitus (SS 24.3.) herätti ajatuksia Paras-hankkeen tilanteesta Pohjois-Savossa. En näe mitään sotkua siinä, jos Sisä-Savon kunnat lähtevät toteuttamaan Paras-hankkeen perimmäistä tavoitetta eli kuntaliitosta. Kyseessä ei ole kiemurtelu hankkeen vaatimuksista, päinvastoin. Hankkeen ja aluepolitiikan kannalta kuntaliitos olisi merkittävämpi saavutus kuin yhden pienen "lähiökunnan" liitos maakunnan keskukseen. Mukana olisi useampi kunta, jotka muodostavat jo toiminnallisen, myös reuna-alueita palvelevan kokonaisuuden.

Uusi kunta hoitaisi perusterveydenhuollon ohella sosiaalitoimen. Muut peruspalvelut tulisivat yhden organisaation alle. Tarve kuntayhtymiin ja hallintoihin vähenisi, ja tehokkuus kasvaisi. Hyvä "piällysmies" pohtii asioita loogisesti: kunnat voivat luopua porkkanarahoista, jos raju saneeraus liitoksen yhteydessä olisi edullisempi vaihtoehto. Suunnitelmien mukaan Sisä-Savon perusterveydenhuollon yksiköt vain pienenisivät, ja liikelaitoksen toteutuminen estäisi laajan kuntaliitoksen.

Jarmo Hänninen Rautalampi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.