Perheitä työvoimaksi ulkomailta

Itä-Suomelle valmistui syyskuussa yhteinen maahanmuuttostrategia. Sen valmisteluun osallistui laaja joukko eri toimijoita Pohjois- ja Etelä-Savosta sekä Pohjois-Karjalasta.

Onko strategia riittävä väline tämän päivän hektisessä maailmassa? Innoittavatko ja sitouttavatko ne riittävästi päätöksentekijöitä ja eri toimijoita yhteisen tavoitteen saavuttamiseen?

Virkamiehenä ja kuntalaisena uskon vahvasti asiaan ja puolustan yhteistä strategista ajattelua.

Strategian kaari ulottuu vain vuoteen 2017 saakka. Ajanjakso on lyhyt. Toimenpiteisiin on ryhdyttävä heti.

Vuoteen 2025 mennessä noin puolet Itä-Suomen palkansaajista jää eläkkeelle. Kunta-alan työntekijöistä kolmasosa siirtyy eläkkeelle vuoteen 2020 mennessä.

Nuoret ikäluokat eivät pysty paikkaamaan työvoiman tarvetta, eivät myöskään reservissä tällä hetkellä työttömänä olevat henkilöt. Työttömien uudelleen koulutus pystyy vastaamaan tulevaan työvoimapulaan vain jonkin aikaa, sillä työttömätkin ikääntyvät.

Kyse on myös huoltosuhteesta. Itä-Suomeen mahtuu hyvin uusia kansalaisia. Ulkomaalaisväestön osuus on kolme prosenttia väestöstä. Pohjois-Savossa ulkomaalaistaustaisia kansalaisia on vain 1,25 prosenttia.

Lähivuosina energiaa kuluu keskusteluun kuntarajoista ja palveluiden järjestämisestä. Valitettavasti syvemmät kehityksen virrat, kuten eläköityminen, työpaikkojen säilyminen tai osaavan työvoiman saatavuus, eivät ole päällimmäisinä päättäjien pöydissä.

Silti uudet valtuustot ovat avainasemassa, kun rakennetaan Itä-Suomen hyvinvointia. Siihen kuuluu myös maahanmuuttokysymykset ja se, kuinka kansainväliseksi me pystymme Itä-Suomen saamaan.

Itä-Suomen maahanmuuttostrategia on hyvin käytännönläheinen asiakirja. Yritysten kansainvälistyminen ja ulkomaalaistaustaisten työllistyminen edellyttää, että alueelle muuttaa pysyvästi ulkomaalaistaustaista työvoimaa perheineen.

Tämä taas edellyttää kunnilta hyvää vastaanottoa ja kotouttamistoimia. Meiltä kansalaisilta vaaditaan myönteistä asennetta ja suvaitsevaisuutta, jotta muuttajat kokevat itsensä tervetulleiksi.

Toimenpide-ehdotukset vaativat toteutuakseen kuntien, oppilaitosten, TE-toimiston ja muiden julkisten toimijoiden, yhteisöjen, kansalaisjärjestöjen, median sekä kaikkien suoraan tai välillisesti itäsuomalaisten palveluiden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi toimivien panosta.

Irja Sokka

Kehityspäällikkö

Kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsen

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Kuulokuntoutuksessa alueellista epätasa-arvoa?

Fysioterapeuttien virkoja hoitokoteihin

Lähipiirin hätää ei tunnisteta

Sydämen sivistystä päätöksentekoon

Revanssin paikka Puijon portaat

Maidontuotanto Suomessa alle pulavuosien

Tehtiinkö kyseenalainen sopimus?

Joka päivä on hyvä päivä liikkua

Kaupunkiympäristöämme uudistetaan hankalammaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.