Perheitä työvoimaksi ulkomailta

Itä-Suomelle valmistui syyskuussa yhteinen maahanmuuttostrategia. Sen valmisteluun osallistui laaja joukko eri toimijoita Pohjois- ja Etelä-Savosta sekä Pohjois-Karjalasta.

Onko strategia riittävä väline tämän päivän hektisessä maailmassa? Innoittavatko ja sitouttavatko ne riittävästi päätöksentekijöitä ja eri toimijoita yhteisen tavoitteen saavuttamiseen?

Virkamiehenä ja kuntalaisena uskon vahvasti asiaan ja puolustan yhteistä strategista ajattelua.

Strategian kaari ulottuu vain vuoteen 2017 saakka. Ajanjakso on lyhyt. Toimenpiteisiin on ryhdyttävä heti.

Vuoteen 2025 mennessä noin puolet Itä-Suomen palkansaajista jää eläkkeelle. Kunta-alan työntekijöistä kolmasosa siirtyy eläkkeelle vuoteen 2020 mennessä.

Nuoret ikäluokat eivät pysty paikkaamaan työvoiman tarvetta, eivät myöskään reservissä tällä hetkellä työttömänä olevat henkilöt. Työttömien uudelleen koulutus pystyy vastaamaan tulevaan työvoimapulaan vain jonkin aikaa, sillä työttömätkin ikääntyvät.

Kyse on myös huoltosuhteesta. Itä-Suomeen mahtuu hyvin uusia kansalaisia. Ulkomaalaisväestön osuus on kolme prosenttia väestöstä. Pohjois-Savossa ulkomaalaistaustaisia kansalaisia on vain 1,25 prosenttia.

Lähivuosina energiaa kuluu keskusteluun kuntarajoista ja palveluiden järjestämisestä. Valitettavasti syvemmät kehityksen virrat, kuten eläköityminen, työpaikkojen säilyminen tai osaavan työvoiman saatavuus, eivät ole päällimmäisinä päättäjien pöydissä.

Silti uudet valtuustot ovat avainasemassa, kun rakennetaan Itä-Suomen hyvinvointia. Siihen kuuluu myös maahanmuuttokysymykset ja se, kuinka kansainväliseksi me pystymme Itä-Suomen saamaan.

Itä-Suomen maahanmuuttostrategia on hyvin käytännönläheinen asiakirja. Yritysten kansainvälistyminen ja ulkomaalaistaustaisten työllistyminen edellyttää, että alueelle muuttaa pysyvästi ulkomaalaistaustaista työvoimaa perheineen.

Tämä taas edellyttää kunnilta hyvää vastaanottoa ja kotouttamistoimia. Meiltä kansalaisilta vaaditaan myönteistä asennetta ja suvaitsevaisuutta, jotta muuttajat kokevat itsensä tervetulleiksi.

Toimenpide-ehdotukset vaativat toteutuakseen kuntien, oppilaitosten, TE-toimiston ja muiden julkisten toimijoiden, yhteisöjen, kansalaisjärjestöjen, median sekä kaikkien suoraan tai välillisesti itäsuomalaisten palveluiden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi toimivien panosta.

Irja Sokka

Kehityspäällikkö

Kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsen

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Kuopio

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Yliopisto-opetusta muokattava

Kuuma linjaMieluummin ruusuja tienvarsille kuin pajukkoa ja muuta ryteikköä. Kurttu RuusunenMaapallon väkiluku kasvaa joka päivä kahden Kuopion väkiluvun verran. Mutta hyss, tästä ei saa puhua! Oleellisempaa on, syömmekö kotimaisia vai espanjalaisia tomaat

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.