Perintö- ja lahjavero pois

Suurin osa suomalaisista haluaa poistaa perintö- ja lahjaveron. Se on vanha jäänne estämässä muun muassa talouskasvua. Painopisteenä näyttää olevan paljon varallisuutta omistavan veropakolaisuus.

Vanha sanonta on, että ”kateus vie kalat vedestä sekä viljan vainiosta”. Pitää tajuta se, että yritysmaailma pitää pystyssä Suomi-nimistä yhtiötä, jonka osakkaina me kaikki olemme. Se on työtä ja verotuloja yhteiseen kassaan. Sen takia yritysten omistaja- ja perintövaihtojen esteet pitää poistaa, yksi este on perintövero.

Vähälle huomiolle ovat jääneet yksityistalouksien pankkitalletukset. Summa on valtava, noin 80 miljardia euroa.

Tämän päivän korkomarkkinoilla talletusten korko on pääsääntöisesti kovasti miinusmerkkinen. Totta kai pankkimaailma hykertelee käyttäessään ilmaista rahaa varallisuutensa kasvattamiseen.

Markkinatalous on kierouttanut pankkimaailmankin perinteisestä toimintatavastaan, jossa pankkien kannattavuus perustui otto- ja antolainauksen kolmen prosentin eroon.

Uskon tuon valtavan talletussumman olevan sotien jälkeen syntyneitten varallisuutta. Tämä sukupolvi on rakentanut meille kaikille yhteisen hyvinvoinnin ja siinä ohessa omansa, pannen liiat säästöön niin sanotusti pahan päivän varalle. Vanha sukupolvi kun ei osaa tuhlata.

Moittimatta sen enempää nuorempaa sukupolvea, perintö- ja lahjaveron poistamisella raha lähtee kiertämään tuoden sitä kautta enemmän verotuottoa yhteiseen kassaan. Moni nuori on kiitollinen tulevaisuuttaan ja yritysmaailmaansa rakentaessaan vanhempiensa tuella.

Viimeisten vaalikausien ajatusmaailma ei ole osannut lukea tulevaisuutta päätösten perustuessa mielikuviin. On kuviteltu, että talouskasvu alkaa huomenna ja kaikki kääntyy hyväksi.

Lainaa on otettu, veroja korotettu, uusia keksitty ja esteitä sinne tänne säätämällä on lisätty byrokratiaa estämään tervettä talouskasvua.

Ketäpä tässä nyt voi osoittaa sormella – muuta kuin meitä kaikkia kehottamalla tekemään vallankumous. Ryhdistäytymällä Suomi kuntoon!

Lauri Kurvi

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Valta valuu EU-kolonialisteille

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.