Piina on hieno suoritus

Kuopion kaupunginteatterissa on tarjolla tänä syksynä teos, joka poikkeaa tyylilajiltaan siitä, mitä teatterin lavoilla on yleensä totuttu näkemään. Maria-näyttämölle ohjattu Stephen Kingin Piina on kaikin puolin onnistunut toteutus.

Seppo Pääkkönen löytää suosikkikirjailija Paul Sheldonin roolihahmoon oikeanlaisen tilannetajun, mielikuvituksen ja mustan huumorin, jotka nousevat Sheldonin selviytymiskeinoiksi keskellä piinaavaa painajaista. Vaikka Pääkkösen rooli on myös fyysinen raajarikkona kirjailijana, on mielestäni juuri henkinen taistelu tarinan keskiössä. Kissa- ja hiirileikki päähenkilöiden välillä käydään verbaalisesti. Ainakin suurimmaksi osaksi.

Sheldonin fanaattisesta ykkösfani Annie Wilkes tuntee ja aistii elämää joka solullaan. Pienimmätkään yksityiskohdat eivät jää häneltä huomaamatta ja vaille reaktiota. Tunteiden ääripäät ja niiden hallitsemattomuus tekevät Anniesta mielenkiintoisen hahmon ja jonka näyttelemisessä Henna Haverinen tekee loistavaa työtä. Kolmas henkilöhahmo tarinassa on poliisi, jota näyttelee Ari-Kyösti Seppo.

Olli-Matti Oinosen ohjaus on huoliteltu ja jännityksen kasvava kerroksellisuus rakentuu hyvin. Kuopion kaupunginteatterissa nähdään erittäin onnistunut toteutus yhdestä aikamme klassikkojännäreistä.

Hattua täytyy nostaa myös työryhmän lavastajalle sekä ääni- ja valosuunnittelulle. Etenkin ääniefektit tukivat tarinankerrontaa intensiivisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.