Piispan jalanjäljissä

Kiitos piispa Jari Jolkkoselle tekstistä Millaista on kunniallinen maskuliinisuus? (SS 18.10.). Niin osuvaa, niin rehellistä, niin sydämeenkäypää, niin ajankohtaista puhetta en ole keneltäkään hengenmieheltä aikoihin kuullut. Jokaisen miehen, niin nuoren kuin vanhan, pitäisi lukea se teksti alleviivaten ja useampaan kertaan.

”Paremmintietävien korjailtavaksi” piispa tekstiänsä tarjoaa. Sellaiseksi en katso pystyväni, mutta mukanakulkijaksi lähden täysin sydämin. Öykkäröivää ja valtaa nojaavaa miehuutta hän vieroksuu. Kuinka oikeasti piispa korostaakaan myrkyllisen maskuliinisuuden kieroutuneisuutta. Kuinka oikeasssa hän onkaan arvostaessaan myös herkkiä miehisiä tunteita. Piispamme on asian ytimessä: ei miehinen herkkyys ole suinkaan heikkouden merkki, henkisen lujuuden ja nöyrän kasvamisen merkki se on! Se antaa sinulle mahdollisuuden kasvaa ihmisenä ”tarttumatta pulloon tai remmiin”.

Kahden evakkotaipaleen jälkeen kotini menettäneenä ja molemmat vanhempani, puolisoni ja yhden lapsenikin hautaan saattaneena olen vasta myöhäisiällä kasvanut tähän elämännäkemykseen.

Toki toivon, että kaikki Suomen miehet eivät tarvitse näin pitkää via dolorosaa kulkea löytääkseen elämälleen rauhan. Piispa sanoo meille miehille: ”Kysy itseltäsi, kuinka elää niin, että voit lähteä täältä sovinnossa. Sekä läheistesi että Taivaallisen Isäsi kanssa.”

Alpo Jääskeläinen 84 v.

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Voima, Savon vaiva

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Asiakkaana monopolin armottomissa rattaissa

Uusimaa tuottaa eniten

Toiminta asukkailta, ei kaupungilta

Kiertotalouden juurille on syytä palata teoriassa ja käytännössä

Kehitys on ollut nopeaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.