Polttoainejakelu saatava kuntoon Kuopiossa

Veneilijä on saanut tänä syksynä ihmetellä polttoainejakelua Kuopiossa. Maljalahdessa olevalta kylmäasemalta ei saa enää syyskuussa bensiiniä eikä dieseliä.

Toimintaa pyörittävän yrityksen mukaan polttoainekauppa ei käy enää syksyllä riittävästi. Pelkona on myös talveksi jakelusäiliöihin jäävän polttoaineen pilaantuminen?!

Maljalahdesta polttoainetta saa seuraavan kerran keväällä 2020. Se ei veneilijää paljon lohduta, kun kausi jatkuu monilla ainakin lokakuun alkupuolelle tai puoliväliin asti.

Moni kuopiolaisveneilijä on tässä tilanteessa taatusti ihmeissään. Vehmersalmella toimivasta rantaravintolasta ei ole apua, se sulki ovensa jo elokuun lopussa.

Veneilyä yli 30 vuotta harrastaneena ei voi kuin ihmetellä, että Vuoksen vesistön suurimmasta kaupungista ei saa enää syyskuussa helposti polttoainetta veneeseen.

Pelkästään Kuopion Pursiseuraan kuuluu satoja veneitä ja kaikkineen Kallavedellä liikkuu runsaasti erikokoisia veneitä ja huvialuksia.

Polttoainejakelussa on menty Maljalahdessa takapakkia, takavuosina ei näitä ongelmia ollut.

Veneilijän vaihtoehdoiksi jää tankata kanistereilla. Se homma ei houkuta, kun polttoainetta menee talveksi tankki täytettäessä helposti satoja litroja. Kanisteritankkauksessa on myös vaarana, että polttoainetta läikkyy kannelle ja veteen.

Jos kuopiolaisveneilijä haluaa nyt tankata suoraan laiturista, on tehtävä vielä syysreissu kylmäasemalle Leppävirralle.

Siinä tulee kuitenkin ylimääräistä ajoa Kuopiosta yhteensä yli 50 meripeninkulmaa. Hakureissulla menee aikaa aluksen nopeudesta riippuen noin kolmesta tunnista jopa yli kymmeneen tuntiin.

Veneilijöiden etu on saada polttoainejakelu toimimaan nykyistä paremmin Kuopiossa. Toivottavasti Siikarantaan tulee ympärivuotinen ja toimiva polttoainejakelu mahdollisimman nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.