Potkulaista kansanäänestys

Juha Sipilän (kesk.) uusalkio­lainen porvarihallitus järjestää eduskunnassa potkulaista luottamusäänestyksen. On selvää, että hallituksen edustajat äänestävät luottamuksen puolesta, muutenhan he menettäisivät ”hillotolpat”. Kyseenalaisia ovat myös äänestyksen ratkaisevat kansanedustajat, joiden nykyinen puolue ei ole ollut koskaan vaaleissa ja saanut kansalta luottamuslausetta.

Keskustan käyttäytyminen hallituksessa ihmetyttää myös. Vaalikentillä puhutaan mielinkielin, mutta teot ovat kaikkea muuta: työmiehen tappolinja jatkuu!

Ainut oikea ratkaisu pakkolakiesityksestä on kansanäänestys. Siinä kansa ratkaisee, halutaanko Suomi sekaisin Suomen Yrittäjien tahdon mukaan vai vakaa talouskehitys. Todellisuudessa Suomen Yrittäjät eivät aja pienyrittäjien etua vaan ylikansallisten veroparatiisisuuryritysten intressejä Mikael Pentikäinen keulakuvana.

Jos tapahtuisi mahdoton ja eriarvoistava potkulaki läpäisisi perustuslakivaliokunnan ja astuisi voimaan, siitä seuraisi kallis oikeudenkäyntiruuhka, kun täysin uuden ja testaamattoman lain käytäntöjä ratkaistaisiin korkeimmissa oikeusasteissa asti. Tämän maksaisivat juuri pienyrittäjät. Tätäkö Mikael Pentikäinen haluaa?

Ymmärrän perussuomalaisista loikanneiden tahdon roikkua vallassa loppuun asti. Ymmärrän myös kokoomuksen kannan, tätähän he koko ajan ovat tahtoneet.

Mutta ihmettelen, kun keskusta on hylännyt alkiolaisuuden, joka piti huolta heikommassa asemassa olevista ja syrjäseuduista, ja siirtynyt uusalkiolaisuuteen, joka ottaa köyhiltä ja antaa vakuutuskuoria omistaville suurpääoman edustajille.

Rauno Pikkarainen (vas.)

Kiuruvesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Sähkömarkkinalaki sallii kyseenalaisia keinoja

KYSillä on viisi eri ruoka-annoskokoa potilaiden tarpeiden mukaan

Lukijan runoIhanat kesäkukat takapihan valloittaa.Krassit, malvat ja kehäkukat, ovat kuin jotakinuskomatonta väriunelmaa.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.