Puhujat, tekijät ja suunpieksäjät

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) kirjoittaa (SS 12.3.): "Minua on moitittu siitä, että en vedä julkisesti kotiinpäin. Siitä saa moittia jatkossakin. Sen sijaan, että kiertelisin ympäri maakuntaa lupailemassa kuut ja taivaat, pyrin lupaamaan julkisesti vain sen, minkä voin varmasti pitää. Teot ja tehdyt ratkaisut puhukoot puolestaan."

Tällaiseen kommenttiin ilmeisesti Kataista kirvoitti Kallansiltojen remontin aikaistaminen. Se on sinällään hyvä ratkaisu, mutta täytyy ottaa huomioon, että tehty päätös ei ole yksin hänen ansiotaan. On tässä lobattu yksi jos toinenkin taho, jotta on saatu kyseinen ratkaisun aikaistettua.

En malta tässä yhteydessä olla ottamatta kantaa Kataisen lausuntoon siitä, että hän pitää lupauksensa.

Vuosi takaperin ennen eduskuntavaaleja hänen masinoimansa matalapalkkaisten koulutettujen naisten palkankorotus ja valtion mukaantulo täysimääräisesti yleisen palkkatason ylittävältä osalta puhuvat täysin toista.

Nämä katteettomat lupaukset toivat kyllä kokoomukselle vaalivoiton, mutta samalla tehdyt palkkaratkaisut karkasivat käsistä. Tulos nähdään jo nyt kohonneina hintoina ja inflaation kiihtymisenä, joka tänä vuonna nousee uskoakseni lähelle neljää prosenttia jopa ylikin.

Kokoomuksen ja keskustan ministereiden naissotkut vaan taitavat viedä median huomion liiaksi, ja tärkeät isot asiat jäävät valitettavasti vähemmälle huomiolle.

Vielä suora lainaus kyseisestä kirjoituksesta: "Vanha erottelu niihin, jotka puhuvat ja jotka tekevät, on mielestäni erittäin ajankohtainen. Me savolaiset olemme perinteisesti hyviä pieksämään suutamme."

Viimeinen lause näkyy pitävän paikkansa ainakin ko. tapauksessa. Syksyn kuntavaleissa voimme jokainen punnita, puhuvatko teot kuitenkin parhaiten.

Viljo Tikkanen Tuusniemi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.