Puolityhjiä vastaanottokeskuksia ei voi pitää veronmaksajien rahoilla auki

Maahanmuuttovirasto sulkee vastaanottokeskuksia ympäri Suomen. Savo-Karjalasta sulkeutuvat Kontiolahden Paihola sekä Lieksan ja Siilinjärven vastaanottokeskukset (SS 25.6.).

Joukko pohjoiskarjalaisia kansanedustajia ryntäsi puolustamaan matalan täyttöasteen vastaanottokeskuksia. Me emme olleet mukana tässä kannanotossa ja kerromme nyt, miksi.

Vastaanottokeskusten määrää karsitaan, koska turvapaikanhakijoita ja pakolaisia on tullut vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tällä hetkellä kaikissa Suomen vastaanottokeskuksissa on 1 400 tyhjää paikkaa.

Suomella ei ole varaa, varsinkaan korona-aikana, turvapaikanhakijoista koituviin kuluihin. Suomi maksaa kolme miljoonaa euroa päivässä kehitysapua, joka on aivan tarpeeksi.

Vastaanottokeskuksista on myös aiheutunut negatiivisia vaikutuksia. Näistä kaikista on uutisoitu viime vuosina paikallisissa lehdissäkin.

Vastaanottokeskusten kuluista vastaa valtio, siis suomalaiset veronmaksajat. Matalan täyttöasteen ylläpitäminen on erittäin kallista veronmaksajille. Emme voi käsittää, että joku haluaa tuhlata suomalaisten veronmaksajien rahoja pitämällä tyhjiä paikkoja auki vastaanottokeskuksissa.

Me perussuomalaiset puolustamme aluepolitiikkaa sekä veroeurojen järkevää käyttöä. Puolityhjien vastaanottokeskusten ylläpito ei ole aluepolitiikkaa vaan se on suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlauspolitiikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Sähköautoja halutaan valmistuttaa vaikka väkisin

Hyöty pantava investointeihin

Kivestä leipää

Ohjausta hyvinvointia edistäen

Tuulivoimalan lavat eivät ole vaarallisia

Valta valuu EU-kolonialisteille

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.