Rikesakko paikallaan häirikköajelijoille

Monin paikoin on harmistuttu mopojen ja muiden ajoneuvojen aiheuttamasta melusta etenkin yöaikaan.

Poliisi on antanut ymmärtää tähän ongelmaan puututtavan normaalin päivittäisen liikennevalvonnan yhteydessä, jos huomataan, että mopojen asetukset eivät ole kohdallaan.

Mielestäni poliisin tulisi puuttua häiritsevään ajamiseen myös, jos ajajan pääkopassa asetukset eivät ole kohdallaan.

Tieliikennelain mukaan moottorikäyttöistä ajoneuvoa on käsiteltävä siten, ettei sen moottorista ja muista laitteista aiheudu kohtuutonta melua, ilman pilaantumista tai muuta haittaa ajoneuvossa matkustaville tai ympäristölle.

Asetuksen mukaan tarpeeton ja häiritsevä ajo taajamassa on kielletty. Ajoneuvon kulkureitti ja ajotapa on taajamassa muutenkin sovitettava sellaiseksi, ettei siitä tarpeettomasti aiheudu häiriötä.

Moottorikäyttöisen ajoneuvon häiritsevää tai tarpeetonta ajoa koskevien säännösten rikkomisesta voidaan kuljettajalle määrätä 35 euron rikesakko.

Tarpeettoman voimakkaat kiihdytykset aiheuttavat ympäristöä häiritsevää melua.

Ympäristön asukkaiden kannalta ainut ratkaisu tähän meluongelmaan on se, että poliisi omaksuu tässä suhteessa nollatoleranssiperiaatteen ja ryhtyy jakamaan rikesakkoja häiriöajajille.

Erkki Björk Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.