Rinteen hallitus kurjistaa kasvu-keskusten ulkopuolisen Suomen

Hallitusohjelmaan tutustumisen perusteella on selvää, ketkä ovat Antti Rinteen (sd.) hallituksen voittajia ja ketkä häviäjiä. Kasvukeskusten ulkopuolella asumisesta ja liikkumisesta ollaan tekemässä sietämättömän kallista.

Rinteen hallitus kiristää polttoaineiden verotusta 200 miljoonalla. Jatkossa tavallisen perheauton 50 litran tankin täyttäminen maksaa noin 2,5 euroa enemmän joka kerta. Vaikka kaikkein pienituloisimpien verotusta kevennettäisiin hieman, se ei paljon lohduta haja-asutusalueilla asuvia perheitä, jotka joutuvat ajamaan päivittäin pitkiä matkoja töihin sekä viedäkseen lapset kouluun ja harrastuksiin.

Valtion tieliikenteestä keräämät verotulot ovat viimeisten kymmenen vuoden aikana jo nousseet hiukan vajaasta kuudesta miljardista viime vuoden lähes kahdeksaan ja puoleen miljardiin euroon. Rahoja ei kuitenkaan ole käytetty liikenneinfran ylläpitoon, vaan korjausvelka on karannut käsistä ja tiestö on karmeassa kunnossa.

Miten hallitus kuvittelee, että syrjäseuduilla voidaan enää jatkossa käydä töissä tai yrittää, kun tiestön kunto heikkenee ja polttoaineen hinta nousee tätä tahtia? Rinteen hallitus tuhoaa toimillaan syrjäseutujen pienyrittäjien sekä maantiekuljetuksista riippuvaisten suurempienkin yritysten elinkeinon.

Samaan aikaan sitten vielä kuvitellaan, että työllisyysaste nousisi 75 prosenttiin, ja menot mitoitetaan sen mukaan.

Hallituksen kannattaisi muistaa, että Ranskassa keltaliivien protestit alkoivat juuri polttoaineiden hinnankorotuksia vastustavina mielenosoituksina. Nähtäväksi jää, miten paljon lisää hallitus aikoo vielä kerätä kaupunkilaisilta tiemaksujen muodossa ja maaseudun asukkailta lämmityskuluja korottamalla. Ennen kaikkea, missä kohtaa suomalaisten ja erityisesti hallituksen erityisesti kurittamien keskustan äänestäjien sietokyky tulee vastaan?

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Eläkelupaus rotanloukkuna uudessa hallitusohjelmassa?

Orpolla oppositiossa orpo olo

Hotellilaiva tarvitsi erityisjärjestelyjä

Ministerin painajainen

Huoli-ilmoituskäytännöt yhtenäistettävä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.