Ritoniemen alennustila

Tuli tehtyä ”koronakävely” Vehmersalmen Ritoniemen kuuluisille hiekkarannoille äitienpäivänä 2020. Kaihoisin mielin menin muistorikkaalle alueelle jossa 1960-, 70- ja 80-luvuilla tuli kesäaikaan käytyä veneellä Kuopion alueen upeimmilla hiekkarannoilla uimassa ja kesäviikonloppuisin myös ravintolassa tanssimassa.

Uteliain mielin lähestyin entistä ravintola-aluetta ja rantapaviljonkia. Luonto oli jo vallannut alleen paljon rakennusten seinämiä ja parkkipaikkoja.

Rakennukset olivat pystyssä, mutta ikkunat pirstaleina ja täysi kaaos sisällä, huonekalut pitkin lattioita viskottuna. Se teko olisi saanut tekijöiltä jäädä tekemättä, ketä olivatkin! Tuli niin paha mieli, että piti nopeasti lähteä pois.

Onneksi uimaranta-alue oli ihan kuin ennenkin ja se ihan kutsui uimareita ja auringonpalvojia. Kysynkin nyt kaupungin päättäjiltä, millä ehdoilla Kuopion kaupunki myi Ritoniemen sijoittajille? Rakennuskaavassa se oli merkitty virkistysalueeksi. Onko kaavaa muutettu ja oliko ostajalle aikarajaa, missä ajassa alueelle olisi pitänyt tulla jotain toimintaa?

Niemeen mentäessä on puomi, joka kieltää moottoriajoneuvoilla ajon alueelle. Kävely- ja uimakieltomerkkiä ei ole. Vehmersalmelaisten upea virkistysalue jäi ränsistymään vuosikausiksi. Rakennukset ympäristöineen ovat vaarallisia, kun ne ovat täynnä lasinsirpaleita, kävelijöitä näkyy olevan.

Kysyn vielä Ritoniemen alueen nykyisiltä omistajilta, saammeko vielä joskus nähdä paikan entisessä tarkoituksessaan? Se olisi teiltä huipputeko! Sitä odotellessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Unohtakaa hävittäjät

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.