Ruma onkin kaunista

Maaherrankadun ja Tulliportinkadun kulmassa sijaitseva Työnkulma eli Rupla on kieltämättä mielestäni ruma rakennus nykykunnossaan.

Kun luin Maxi Kaukosen kirjoituksen (SS 11.2.), tulin toisiin ajatuksiin. Mikä oikeus minulla on määritellä jokin rakennus rumaksi saatikka olla välinpitämätön sen olemassaolosta?

Sodan jälkeen ja vielä 1970-luvullakin SKDL oli tuhansien kuopiolaisten poliittinen koti. Näiden ihmisten toimesta syntyi Työnkulma. Toiminta talossa oli monipuolista ja vilkasta, kuten Kaukonen kuvaa.

Kun toimin aktiivisesti Snellmanin asuintalon säilyttämisen puolesta, julisti teknisen lautakunnan puheenjohtaja rakennuksen Kuopion rumimmaksi ja siis purettavaksi. Mielestäni silloin kaikilta purkua kannattavilta puuttui täysin historian merkityksen ymmärrys ja taju.

En haluaisi nyt syyllistyä samaan. Haluan kunnioittaa niitä tuhansia kuopiolaisia, joille Työnkulma on ollut tärkeä ja jotka eivät halua sen poistuvan silmistämme kertomasta tietystä vaiheesta kaupunkimme historiassa.

Ruma voi olla kaunista, kun siihen liittyy jotain todella merkittävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.