Ruma onkin kaunista

Maaherrankadun ja Tulliportinkadun kulmassa sijaitseva Työnkulma eli Rupla on kieltämättä mielestäni ruma rakennus nykykunnossaan.

Kun luin Maxi Kaukosen kirjoituksen (SS 11.2.), tulin toisiin ajatuksiin. Mikä oikeus minulla on määritellä jokin rakennus rumaksi saatikka olla välinpitämätön sen olemassaolosta?

Sodan jälkeen ja vielä 1970-luvullakin SKDL oli tuhansien kuopiolaisten poliittinen koti. Näiden ihmisten toimesta syntyi Työnkulma. Toiminta talossa oli monipuolista ja vilkasta, kuten Kaukonen kuvaa.

Kun toimin aktiivisesti Snellmanin asuintalon säilyttämisen puolesta, julisti teknisen lautakunnan puheenjohtaja rakennuksen Kuopion rumimmaksi ja siis purettavaksi. Mielestäni silloin kaikilta purkua kannattavilta puuttui täysin historian merkityksen ymmärrys ja taju.

En haluaisi nyt syyllistyä samaan. Haluan kunnioittaa niitä tuhansia kuopiolaisia, joille Työnkulma on ollut tärkeä ja jotka eivät halua sen poistuvan silmistämme kertomasta tietystä vaiheesta kaupunkimme historiassa.

Ruma voi olla kaunista, kun siihen liittyy jotain todella merkittävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Unohtakaa hävittäjät

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Ei yhteisvastuuta EU-budjetin kautta koronan varjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.