Rupla järjestötaloksi

Olen siinä onnellisessa asemassa, että minun ei ole tarvinnut mennä kyseiseen taloon pakosta, kuten erään yleisöosastolla kirjoittaneen.

Talo on tullut tutuksi erilaisten tapahtumien kautta. Nuorena nautin isosta salista, jossa tanssijalka sai kunnon liikuntaa. Tanssimiseen lattia oli Kuopion paras.

Talo on tuttu myös teatteritoiminnasta Pohjois-Savon Nuorisoseuran Kallava-tapahtuman esityspaikkana joinakin vuosina.

Olen jo vuosia toivonut, että Kuopioon saataisiin talo, jossa on hyvät puitteet erilaisille toiminnoille.

Kaupungissa on monta pientä yhdistystä, joilla on tilaongelma. Moni näistä yhdistyksistä järjestää ilmaistapahtumia, jotka hyödyttävät kaupunkimme vähävaraistenkin elämänlaatua.

Yhdistykset toimivat pienillä budjeteilla ja olemattomilla avustuksilla, mutta suurilla sydämillä.

Avustuksilla ei makseta nykyisen tasoisia tilavuokria tilaisuuksia järjestettäessä. Usein tilanahtaudesta tulee ongelma, ja monelta yhdistykseltä puuttuu ns. kaappitila: yhdistysten paperit ja tarvikkeet säilytetään jonkun johtokunnan jäsenen kotona.

Olen miettinyt lähes päivittäin talon kohtaloa katsoessani talon ulkokuorta ohikiitävän hetken linja-auton ikkunasta.

Miltä Rupla näyttäisi, jos sen seinäpinnat ja ikkunat pestäisiin, puitteet maalattaisiin ja verhot vaihdettaisiin?

Ainakin yksi hyvä kohta löytyisi, johon voisi rakentaa hissin alimmaisesta kerroksesta ylös asti ja siihen voisi myös laittaa rivin lukollisia kaappeja eri toimijoille. Tuota tilaa korjaamalla voisi siellä pitää lukuharjoituksia ja niin edelleen ja niin edelleen.

Talon on annettu rapistua, ja korjaaminen tulisi kalliiksi. Rakennuksessa on kuitenkin valmiina monta pienelläkin korjauksella toimivaksi saatavaa tilaa.

Työnkulma-Rupla on keskeisellä paikalla, sinne olisi helppo tulla.

Mutta olisimmeko me valmiita, edes ajatuksissamme, luopumaan yhdellä silmällä katsomisesta ja toimimaan siten, että talosta tulisi kaikkien talo?

Olisimmeko kenties valmiita tekemään talkoita?

Anita Jämsén

Puheenjohtaja

SointuSavo ry. ja

Pohjois-Savon Nuorisoseurat ry.

Valtuuston varapuheenjohtaja

Suomen Nuorisoseurat ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Viimeksi voimassa sota-aikaan

PandemiaKoronapilven hopeareunatOn pohdittu eri yhteyksissä, mitä ihmiskunta tarvitsee herätäkseen maapallomme kestämisen ja ihmisten, meidän, täällä elämisen turvaamiseksi. Nyt sitten saimme koronan.

Ytyä Kuopion ytimeen

Kysymyksiä riittää edelleen tietotulvasta huolimatta

Kuuma linjaJokohan olisi Kuopion kaupungin pantava kuntalaisten rahat kahdesta taskusta (käyttötalous- ja investointitasku) samaan taskuun ja luopua ökyrakentamisesta Sammakkolammella ja Puijonkadulla?

Kriisissä striimaus ei riitä

Väärä yhtiömuoto?

Hengittäminenkö helppoa?

VarotoimetYlilyöntejä?Eräs lääkäri on sanonut, että kannattaisi kohdistaa hyökkäys itse koronavirusta vastaan, ei kansaan.

Kuuma linja10+ Kuopion kaupungille katujen puhdistuksesta! Kevyen liikenteen raitit jopa pesty jo. Todellinen ilmastoteko: hyvä pyöräillä, hyvä kävellä, hyvä hengittää. Kiitos!

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.