Sama meno Leipäniemen sillallaja Särkiniemen ulkoiluväylillä

Nimimerkki ”Yörauhaa ja turvallista liikkumista” kuvasi hyvin (SS 4.8.), minkälaiseksi meno Särkiniemen–Särkilahden ulkoilu- ja kevyen liikenteen väylillä on äitynyt, kun kaikkialla ajetaan useimmiten hurjaa vauhtia mopoilla ja muilla moottoripeleillä.

Mopoja näkee satunnainenkin liikkuja ihan päivittäin Leipäniemen sillalla ja sinne johtavilla kevyen liikenteen väylillä.

Lauantaiaamuna sillan ylitti moottoripyöräilijäkin. Kevään mittaan olen useammankin kerran nähnyt huoltofirmojen erilaisia menopelejä kevyen liikenteen väylällä oikomassa sillan yli!

Mopoilla ajellaan estottomasti myös upeita rantoja kiertäviä ulkoiluväyliä pitkin – monesti porukalla aika lujaa ja keskittyen keskinäiseen jutteluun.

Poliisin on aivan välttämätöntä tehdä valvontaa jokaisena viikonpäivänä ja kaikkina vuorokaudenaikoina, jotta Särkiniemen–Särkilahden alueella kevyen liikenteen ja ulkoiluväylillä lisääntynyt moottoriliikenne siirtyy sinne, missä sen kuuluukin olla.

Muuallakin mopoilijoiden terrori lisää kävelijöiden, pyöräilijöiden ja muiden ulkoilijoiden turvattomuuden tunnetta ja pelkoa onnettomuuksista.

Vieläkin toivottavampaa on, että moottorimenopelien käyttäjät alkaisivat kävellä ja pyöräillä asuntoalueemme upeilla väylillä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Lapsiperheköyhyys on todellista

Työn psykologiaa ei tunnettu

Kiusaamisen kiertokulku

Lukeen ei luoteta

Miksi tuottajilla menee huonosti?

Hoitoalan työhyvinvointia edistettävä monin keinoin

Missä selvänäköisyys ja vastuullisuus?

Uusia ongelmia syntyisi opetukseen

Vihreää sähköä hinnalla millä hyvänsä?

Suomi tarvitsee kansallisen, monen toimijan työllisyysviikon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.