Savon Voima, Savon vaiva

”Ällikällä lyöty” kauhisteli aiheellisesti Kuopion Sähköverkon ja Väreen 83,84 euron sähkölaskua mökiltä kahdeksan kuukauden ajalta, sähkönkäyttö 0 kWh (SS 15.2.). Savon Voiman alueella sama kahdeksan kuukauden sähkönsiirron perusmaksu on 262,72 euroa, lisäksi menee parikymppiä Väreelle.

Savon Voima kertoo investoivansa säävarmaan sähköverkkoon, joka asiakkaiden on maksettava heti. Omistajat (kunnat) haluavat vielä lisäksi totutut osinkomiljoonat.

Liiketoiminnassa yleensä suuret investoinnit katetaan lainoilla ja tilapäisillä omistajien osingonjaosta pidättäytymisellä. Kun investoinnit alkavat tuottaa, maksetaan investointilainat pois ja tuotosta voidaan taas maksaa myös osinkoja.

Tällä ahneella ja piittaamattomalla toiminnalla Savon Voima osaltaan näivettää ja kurjistaa ennestään heikossa taloudellisessa vireessä olevaa maakuntaa.

Sähkönsiirron kohtuuton hinnoittelu vaikuttaa varmasti osaltaan kesämökkipaikan, yritysten ja ihmisten asuinpaikan valintaan.

Kuinkas käy haja-asutusalueen kehityksen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Viimeksi voimassa sota-aikaan

Ytyä Kuopion ytimeen

Kysymyksiä riittää edelleen tietotulvasta huolimatta

Kriisissä striimaus ei riitä

Väärä yhtiömuoto?

Hengittäminenkö helppoa?

Koronaviruksella laaja tartuntaketju

Kesäjuhlat vaarassa jäädä pitämättä

Työmatkapyöräilyä kannattaa lisätä Kuopiossakin

Rakkaalla lapsella...”Kummastelija” ihmetteli usean nimen käyttöä Kuopion Puijon selänteen läntisestä alueesta (SS 21.3.).

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.