Savossakin digitaalinen sovellus

Vesa Kärkkäinen kirjoitti taksialan digitaalisesta murroksesta otsikolla Uberista voi oppia (SS 15.11.). Hän kehuu ulkomaisia toimijoita ja antaa pyyhkeitä kotimaisille taksiyhtiöille.

On totta, että etenkin Pohjois-Savossa digitaalista murrosta on saatu odotella pitkään. Savolainen taksiala on lopultakin ottamassa kaivattua digiloikkaa, kun VieVie Sinut Oy on yhdessä TaksiHelsingin kanssa tuonut markkinoille oman tilaussovelluksen. Siinä asiakas tietää jo ennen matkaa, kuinka hinta muodostuu, ei vasta kyydin päätteeksi kuten Kärkkäisen kokemuksessa.

Huomattava ero ulkomaalaisiin jätteihin verrattuna löytyy siinä, että VieVie Sinut Oy:n autot on vakuutettu ammattiliikenteeseen ja autoissa käytetään aina taksamittaria. Yhteiskunta tai Uberin kaltaiset toimijat eivät pidä huolta kuljettajien ammattitaidosta, mutta meille se on kunnia-asia. Merkittävää on, että meidän palveluita käyttämällä kaikki verotulot jäävät Suomeen.

Uudesta ulkoisesta ilmeestä huolimatta olemme aidosti savolainen taksi ja siksi uskon, että pystymme palvelemaan asiakkaita paremmin kuin isot ulkomaalaiset yhtiöt. Kilpailusta hyötyy ennen kaikkea asiakas. Jos palveluitamme ei syystä tai toisesta käytetä, on meidän katsottava peiliin ja etsittävä uudet tavat vastata jatkuvasti kiristyvään kilpailuun. Nyt kauan kaivattu digitaalinen puoli on ainakin kunnossa. Uberista on siis opittu.

Jukka Kuiri

Taksiyrittäjä

VieVie Sinut Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Miksi puisto hylättiin?

Myydä voi vain kerran

Toimintakulttuuria kehitettävä

Suomi tarvitsee ryhtiliikettä

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.