Savossakin digitaalinen sovellus

Vesa Kärkkäinen kirjoitti taksialan digitaalisesta murroksesta otsikolla Uberista voi oppia (SS 15.11.). Hän kehuu ulkomaisia toimijoita ja antaa pyyhkeitä kotimaisille taksiyhtiöille.

On totta, että etenkin Pohjois-Savossa digitaalista murrosta on saatu odotella pitkään. Savolainen taksiala on lopultakin ottamassa kaivattua digiloikkaa, kun VieVie Sinut Oy on yhdessä TaksiHelsingin kanssa tuonut markkinoille oman tilaussovelluksen. Siinä asiakas tietää jo ennen matkaa, kuinka hinta muodostuu, ei vasta kyydin päätteeksi kuten Kärkkäisen kokemuksessa.

Huomattava ero ulkomaalaisiin jätteihin verrattuna löytyy siinä, että VieVie Sinut Oy:n autot on vakuutettu ammattiliikenteeseen ja autoissa käytetään aina taksamittaria. Yhteiskunta tai Uberin kaltaiset toimijat eivät pidä huolta kuljettajien ammattitaidosta, mutta meille se on kunnia-asia. Merkittävää on, että meidän palveluita käyttämällä kaikki verotulot jäävät Suomeen.

Uudesta ulkoisesta ilmeestä huolimatta olemme aidosti savolainen taksi ja siksi uskon, että pystymme palvelemaan asiakkaita paremmin kuin isot ulkomaalaiset yhtiöt. Kilpailusta hyötyy ennen kaikkea asiakas. Jos palveluitamme ei syystä tai toisesta käytetä, on meidän katsottava peiliin ja etsittävä uudet tavat vastata jatkuvasti kiristyvään kilpailuun. Nyt kauan kaivattu digitaalinen puoli on ainakin kunnossa. Uberista on siis opittu.

Jukka Kuiri

Taksiyrittäjä

VieVie Sinut Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.