Siilinjärvellä sakkaa

Maailmalla riehuu koronavirus ja yrittää lamaannuttaa maapallon liiketoiminnat sekä vaikeuttaa ihmisten olemista. Mutta mikä ihmeen viirus on Siilinjärvelle pesiytynyt?

Kylällä liikkuessa yhden jos toisenkin erikoisliikkeen ikkunassa on viime aikoina ollut ensin alea isoilla prosenteilla ja hetkeä myöhemmin loppuunmyyntiplakaatti. Olemmeko me niin kaupunkilaistuneet, ettemme pysty pitämään näitä erikoisliikkeitä kannattavalla pohjalla? Sinunkaupat ei kannata eikä hintojen kysely tuo särvintä yrittäjän pöytään. Niinpä he ovat joutuneet laittamaan lapun luukulle.

Meiltä on tarpeellisiakin palveluja jo siirretty Kuopioon, joten meillä kuntana pitäisi mennä loistavasti. Päättäjät äänestivät useamman kerran oikeasta rahasammosta, kun tuo tuiki tärkeä Vesi meni kuopiolaisten peukalon alle, ja meille jäi kuuntelijoitten jakkarat.

Siilinjärven kuvaa kirkastava juttu oli tämä lottopotin tuoma jytky. Kai sieltäkin jossakin vaiheessa jokunen lantti kunnan kirstuun kilahtaa, että voitaisiin joku homepytinki uusiksi laittaa.

Kyllä aikoinaan päättäjille on tullut suuren suuri moka, kun kirkonkylän perustivat mineraalien päälle tai välittömään läheisyyteen. Varmaankin tämäkin kylä poistuu kartalta joskus, kun kaivostoiminta laajenee kirkonkylää kohti ja asunnot muuttuvat arvottomiksi tahi ongelmajätteeksi.

Onneksi tuo Kuopio on lähellä turvaamassa tulevien sukupolvien tulevaisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.