Siilinjärvi ja Kuopio yhteen

Siilinjärven kunnassa tulee tehtäväksi ensi vaalikaudella kuntaliitosselvitys Kuopion kanssa. Valtiovalta ohjeistaa tästä kuntia.

Kun Nilsiä ja Maaninka ovat liittymässä Kuopioon, olisi jo aika tehdä sama päätös Siilinjärvelläkin.

Suomen kilpailukyvyn vuoksi meillä tulisi olla tulevaisuudessa huomattavasti vähemmän kuntia.

Vain riittävän suurissa kunnissa on muskeleita hoitaa kasvavia väestön terveydenhuoltomenoja. Helppoa se ei tule olemaan, mutta mahdollista kuitenkin.

Viiden vuoden irtisanomisajat kunnan työntekijöille liitosten yhteydessä ovat paikallaan, sillä kaikkia avautuvia virkoja ei tarvitsisi heti täyttää, vaan voitaisiin ajan kanssa katsoa kunnan työntekijä määrää.

Eläköitymisen kautta tulevat säästöt tulisi kunnissamme ottaa mahdollisuutena virtaviivaistuttaa hallintoa ja toimintaa. Näin saataisiin säästöjä luonnollisen poistuman kautta.

Kuntien keskeiset lailla säädetyt tehtävät ovat terveydenhoito, perusopetus, päivähoito ja sosiaalihuolto. Ne on turvattava kuntien verovaroin.

Mikäli rahat eivät riitä, tulisi miettiä vakavasti verojen korotusta. Suomi on hyvinvointivaltio ja vähempiosaisista on pidettävä huolta koko maassa.

Taloustilanne on Euroopassa nyt hyvin heikko. Suomessa on kuitenkin talousasiat hoidettu hyvin, kun sitä vertaa joihinkin Etelä-Euroopan maihin.

Luottoluokituksemme on vielä tällä hetkellä parasta A- ryhmää.

Tulevaisuudessa maamme on vakavien haasteiden edessä. Väestömme ikääntyy yhä kiihtyvällä tahdilla. Huoltosuhde kasvaa ja työssäkäyvien määrä vähenee suhteessa eläkeläisiin, myös terveysmenot kasvavat.

Nykyisen sukupolven tulee jättää tuleville sukupolville hyvän elämisen mahdollisuus ja terve valtion taloustilanne.

Valtion sekä kuntien velkaantuminen tulee pysäyttää mahdollisimman nopeasti, jotta taakka ei kasvaisi liian suureksi. Silloin velan maksamisesta selvitään kohtuudella ja ylivelkaantuminen saadaan vältettyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.