Sisältökin tärkeä

Kuopiossa järjestetään kesäisin kaksi isoa musiikkifestivaalia, toinen niistä viinifestivaalin nimellä.

Suurin häly on syntynyt Rockcock-festivaalin pitopaikasta, vaikka enemmän huolestumista pitäisi aiheutua kyseisten tapahtumien köykäisestä artistipolitiikasta.

Kun vetonauloina olivat tänä kesänä 80-luvun yhden hitin rintava ihme Samantha Fox ja hetkellisessä tähdenlennossa juuri paistatteleva hittikopiokone Baseballs, on musiikin ystävä ihmeissään. Eikö mitään parempaa todellakaan ole mahdollista saada Kallaveden rannoille esiintymään?!

Kurkimäessä aiemmin kesällä yksityiskodissa esiintynyt kanadalainen pitkänlinjan muusikko Jane Siberry pesisi nämä "pääesiintyjät" musiikillisesti 10-0. Valitettavan usein tahtoo olla niin, että mitä suurempi hypetys jostakin artistista julkisuudessa on, sen ontompi ko. esiintyjä musiikillisesti on. Baseballsia tulee tuutintäydeltä joka paikasta, mutta koskas olet Siberryä kuullut?

Ilmeisesti paikalliset promoottorit aliarvioivat paikallisten ihmisten halukkuutta saada kuultavaksi todellisia osaajia. Pääesiintyjiksi valitaan siten artisteja, jotka ovat tulleet tunnetuiksi enemmänkin ulkomusiikillisista seikoista kuin vahvasta ja pitkäaikaisestakin muusikkourastaan.

Lou Reed, Neil Young, Bob Dylan. Siinä alustavaa nimilistaa, kun kuopiolaisille musiikkifestivaaleille haetaan todellista tasokkuutta. Uskallan väittää, että kukin yllämainituista herroista vetäisi ennätysyleisöt molemmille festivaalille.

Kari Keino Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Unohtakaa hävittäjät

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.