Sisältökin tärkeä

Kuopiossa järjestetään kesäisin kaksi isoa musiikkifestivaalia, toinen niistä viinifestivaalin nimellä.

Suurin häly on syntynyt Rockcock-festivaalin pitopaikasta, vaikka enemmän huolestumista pitäisi aiheutua kyseisten tapahtumien köykäisestä artistipolitiikasta.

Kun vetonauloina olivat tänä kesänä 80-luvun yhden hitin rintava ihme Samantha Fox ja hetkellisessä tähdenlennossa juuri paistatteleva hittikopiokone Baseballs, on musiikin ystävä ihmeissään. Eikö mitään parempaa todellakaan ole mahdollista saada Kallaveden rannoille esiintymään?!

Kurkimäessä aiemmin kesällä yksityiskodissa esiintynyt kanadalainen pitkänlinjan muusikko Jane Siberry pesisi nämä "pääesiintyjät" musiikillisesti 10-0. Valitettavan usein tahtoo olla niin, että mitä suurempi hypetys jostakin artistista julkisuudessa on, sen ontompi ko. esiintyjä musiikillisesti on. Baseballsia tulee tuutintäydeltä joka paikasta, mutta koskas olet Siberryä kuullut?

Ilmeisesti paikalliset promoottorit aliarvioivat paikallisten ihmisten halukkuutta saada kuultavaksi todellisia osaajia. Pääesiintyjiksi valitaan siten artisteja, jotka ovat tulleet tunnetuiksi enemmänkin ulkomusiikillisista seikoista kuin vahvasta ja pitkäaikaisestakin muusikkourastaan.

Lou Reed, Neil Young, Bob Dylan. Siinä alustavaa nimilistaa, kun kuopiolaisille musiikkifestivaaleille haetaan todellista tasokkuutta. Uskallan väittää, että kukin yllämainituista herroista vetäisi ennätysyleisöt molemmille festivaalille.

Kari Keino Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.