Snellmaninpuistosta on tullut vaikeasti saavutettava

Minua ihmetyttää kovasti, miksi Kuopion Snellmaninpuistoon johtavien käytävien eteen on kadulta tultaessa joka suunnalta rakennettu korkea teräväkivinen mukulakivieste.

Siitä on todella vaikea kulkea puistoon pyörätuolilla, invapyörällä, lastenrattaita työntäen tai rollaattorilla ja jopa polkupyörällä.

Eikö siihen reunaan olisi voinut jättää metrin levyisen sileän asfaltoidun osuuden, jotta liikuntaesteisetkin pääsisivät puistoon itsenäisesti?

Samanlaisia mukulakiviesteitä on myös Kuopion matkustajasatamassa.

Onko tuo sileä liuska arkkitehdin silmään ruma? Ovatko liikuntaesteiset ihmisetkin rumia, eikä heitä haluta yleisille paikoille?

Olen itse työntänyt pyörätuolissa istuvaa henkilöä noilla mukulakivillä ja voin sanoa, että raskasta on, eikä siinä kyydissä ole mukava istua.

Eikö Snellmaninpuiston esteille voi enää tehdä mitään? Kehotan arkkitehtia käymään koeajolla pyörätuolin kanssa Snellmaninpuistossa.

Toinen ihmetyksen aihe on ollut, miksi Vänärin ympäri ei voi ajaa polkupyörällä molempiin suuntiin. Eikö asfaltin reunaan voisi selvästi maalata väylän pyöräilijöille?

Nyt Kuopionlahdelta tultaessa joutuu ajamaan pyörällä kapeaa hiekkapolkua, jossa kulkevat jalankulkijat, rollaattorilla matkaavat, juoksijat ja koirienulkoiluttajat. Siinä syntyy monta vaaratilannetta.

Kun Kuopiossa kovasti panostetaan pyöräilyn lisäämistä, se pitäisi tehdä turvalliseksi.

Nyt jalankulkijat ja pyöräilijät liikkuvat samoilla väylillä sikin sokin, kun kukaan ei tunnu tietävän, missä kohtaa pitäisi kävellä tai pyöräillä. Siinä on syntynyt jo monta kolaria.

Kuopion suunnittelijoiden kannattaa käydä katsomassa mallia sieltä, missä pyöräilykulttuuri on jo pidemmällä, esimerkiksi Hollannissa tai vaikka Oulussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.