Sosialisointi uhkana

Kalastuslain kokonaisuudistus on pahasti kesken, vaikka se on ollut vireillä monta vuotta. Vaikuttaa siltä, että uusi laki yritetään runnoa läpi ajattelematta lainkaan seurauksia.

Kalastusalueseminaarissa helmikuussa kysyin kalastusneuvos Eija Kirjavaiselta kalavesien omistajien osuutta suunnitellusta 35 euron valtakunnallisesta kalastusmaksusta. Hän kertoi vain, että luvan hinta on tarkoitus saada mahdollisimman alhaiseksi, eikä muita hintavaihtoehtoja ole käsitelty.

Ihmettelin esitetyn lupamaksun pienuutta, koska tällä hetkellä kalastuskortin hinta on 22 euroa. Siitä neljännes palautuu kalavesien omistajille. Läänikohtainen viehelupa on 29 euroa, joka lähes kokonaan palautuu omistajille.

Nyt näyttää siltä, että sain vastauksen kysymykseeni, koska Kirjavainen on sanonut julkisuudessa, että uuden kalastuslain hyväksyminen näyttää olevan vielä pitkän tien takana. Pohtia kun täytyy sekin, mihin kalastusmaksusta kertyvät varat käytetään.

Kirjavaisen mukaan ministeriössä on lähtökohtana, että varat menevät kalastuslain täytäntöönpanoon.

Lausunto tarkoittaa käytännössä sitä, että kalavesien omistus sosialisoitaisiin ja kalavesien omistajat sekä alan järjestöt jäisivät kokonaan ilman jako-osuutta.

Kuka sen jälkeen istuttaisi kaloja ja suorittaisi muita hoitotoimenpiteitä?

Pertti Kuvaja

Haukiveden kalastusalueen pj.

Rantasalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Villiä luontoa kaupungissakin

Kokoomus ei vastusta koulujen rakentamista Kuopioon

Nopeusrajoitusten jähmeys

Nuoret tarvitsevat laadukasta tukea valinnoissaan

Yhteinen arvopohja?

Suuruuden ekonomiaa vai turvallista oppimisympäristöä?

Maaliskuusta riski on viisinkertaistunut

Tuhlaajapojan juhlat Euroopan unionissa

Tuottajatkin tarvitsevat tukea poikkeusaikana

Joka pilvellä on hopeareunus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.