Sovintoesitys kiistaan

Kalahalliin liittyvät päätökset takkuavat uskomattomalla tavalla.

Päätöksentekoprosessi suorastaan kummastuttaa. Voiko vielä nyky-yhteiskunnassa yhdellä arkkitehdillä olla julkitulleen mukainen mahti ja valta?

Siinä tulee ohitettua tyylikkäästi kaikki normaaliin kunnalliseen päätäntään liittyvät osapuolet. Tällaisessa asiassa tulisi myös ottaa huomioon kansalaismielipide, joka vahvasti on kallistunut entisen säilyttämiseen tai samaa tyyliä mukailevan uuden rakentamiseen.

Jos ja kun vanha pitää purkaa epäkäytännöllisenä, jopa huonokuntoisena, niin tehdään se.

Uusi kaksikerroksinen siipi rakennetaan samalla profiililla ja materiaaleilla kuin olevan hallin päädyt ovat.

Hallin kahvilaparlamentti julkisti jo erittäin hyvän mallin, jossa em. asiat on huomioitu. Yliarvostettu arkkitehti laitetaan laatimaan näiltä pohjilta suunnitelmat.

Sisälle toiseen kerrokseen rakennetaan kahvila-ravintola hienoine maisemaikkunoineen ja alakertaan nykyaikainen kalamyymälä ym. tarvittavat tilat.

Päätös syntyy siten, että uusi rakennettava kalasiipi suunnitellaan kansalaisia tyydyttävän rakenneratkaisun mukaisesti, valittajat luopuvat kanteestaan ja yhdessä kaupungin hallintokoneiston kanssa hyväksyvät uuden ratkaisun.

Jos jollakulla on epäilys yleisestä ja vallalla olevasta kansalaismielipiteestä, niin järjestettäköön varmuudeksi kuopiolaisille pikainen kansalaisäänestys ja laitetaan hommat rullaamaan.

A. Olavi Hiltunen Uus-kuopiolainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.