Suomi-laiva ajelehtii vailla suuntaa

On tullut taas todistetuksi, että ilman demareita maassa asiat eivät toimi. Kun Antti Rinteen (sd.) porukka jäi hallituksen ulkopuolelle, alkoi välittömästi kampanja hallituksen kaatamiseksi. Poliittisten keinojen ohella demarit ovat valjastaneet SAK:n jarruttamaan kaikkia hallituksen toimia. Juha Sipilää (kesk.) käy sääliksi. Komentosillalle ”hirtetty” kapteeni ei kykene ohjaamaan laivaansa.

Hallituksen onnistumisen esteet ovat toki paljolti myös sen omaa syytä. Rajut, heikoimpaan kansanosaan kohdistuneet leikkaukset pudottivat ”kolmen koplan” uskottavuuden hoitaa maan asioita. Työttömät, opiskelijat tai muutoin vähävaraiset kokivat velvollisuudekseen lakkomarsseihin ja muihinkin mielenilmauksiin osallistumisen.

Perussuomalaisten kannatuksesta puolet on haihtunut taivaan tuuliin. Kun Timo Soinin (ps.) ministerikaudella maahanmuutto-ongelmat ovat moninkertaistuneet ja Euroopan Unionin yhteiset taloudelliset vastuutkin kasvaneet Suomen osalta, ulkoministeri harvoin viihtyy televisiotenteissä altavastaajan jakkaralla, vaan nimittää tehtävään kenet helpoiten kiinni saa. Soinia olisi kohtuutonta syyttää, ellei hän kaikista poliitikoista eniten olisi vaalien alla uhonnut juuri Kreikan avustamisella ja maahanmuuttovastaisuudellaan.

Kokoomusta eivät köyhän kansan elämisen edellytykset näytä kovasti huolestuttavan. Kohtuuttomien eläkkeiden, ansioiden ja muiden palkkioiden tiukempi verotus ajaisi muka rikkaat pois maasta. Monet heistä tosin nytkin todistetusti ohjailevat varojaan veroparatiiseihin. Ahneudella ei näytä olevan ylärajaa. Alexander Stubbin (kok.) joukoissa on toki kohtuullisuuteen tyytyviäkin puoluetovereita.

Keskustan ajelehtiminen kokoomuksen vanavedessä esimerkiksi alkoholilainsäädännön uudistamispuuhissa hirvittää. Alkiolaiseen raittiuskäsitteeseen näihin saakka nojannut puolue on viime aikoina reivannut linjaansa panimoherrojen mieliksi alkoholin kulutuksen kasvua ja myynnin lisäämistä viitoittavaan suuntaan. Terveysalan johtavat asiantuntijat huolestuneina muistuttavat, että jo nykyisillään alkoholihaitat aiheuttavat köyhtyvälle kansallemme mielettömiä kustannuksia.

Juhani Happonen

Opettaja-toimittaja

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Sähkömarkkinalaki sallii kyseenalaisia keinoja

KYSillä on viisi eri ruoka-annoskokoa potilaiden tarpeiden mukaan

Lukijan runoIhanat kesäkukat takapihan valloittaa.Krassit, malvat ja kehäkukat, ovat kuin jotakinuskomatonta väriunelmaa.

Pohjois-Savon asuttaminenalkoi jo 1400-luvulla

Jos aikaa olisi jäljellävain muutama tunti

Kutsumattomat vieraat pistäytyvät kesämökillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.