Tarpeet hoidetaan

Savon Sanomien artikkelissa 22.12. oltiin huolestuneita Kuopion kaupungin kerrostalotonttituotannon riittävyydestä ja liito-oravahavaintojen kaavoitusta hidastavasta vaikutuksesta.

Tonttituotannon riskeistä ja resursseista on raportoitu Kaupunkiympäristön palvelualueen seurantaraporteissa. Myös kaupungin tarkastuslautakunta on kiinnittänyt asiaan huomiota.

Kuopion kaupunki onkin vuonna 2014 käyttänyt tonttituotannon mahdollisuuksia turvaavaan strategiseen maanhankintaan kymmenen miljoonaa euroa yli tavanomaisen vuosittaisen tason. Kaupunginvaltuuston hyväksymässä vuoden 2015 talousarviossa on lisätty asemakaavoituksen ja siihen liittyvän kunnallisteknisen suunnittelun henkilöstö- ja asiantuntijapalveluhankintaresursseja.

Kuopio on myös yhdessä Kuntaliiton ja muiden suurten kaupunkien kanssa etsimässä keinoja liito-oravaselvityksiin. Samoin kaavoitusta hidastaneiden puutteellisten uudemman rakennuskannan rakennushistoriaselvitysten tekemiseen on varauduttu yleiskaavoituksen työohjelmassa.

Asemakaavoituksen työohjelmasta löytyy tarkempaa tietoa vuoden 2015 kaavoituskatsauksessa, joka julkaistaan helmikuun alkupuolella muun muassa Kuopion kaupungin internet-sivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Potilas usein turvaton

Sotilaat testaavat, me maksamme

Luonnollinen bioydinvoima on jo arkipäivää

Työllisyysaste ei nouse sormia napsauttamalla

Kadotetut lapset takaisin

Irti ilmastopessimismistä

Uskontoa vai ekumeniaa?

Työntekijät tarvitsevat ammattiliittoa

Katsomusopetusta ei pidä kaventaa

Lapset ja aikuiset, rajoittakaa ruutuaikaa!

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.