Toivoa tulevaan – suojaosaa korotettava

Ulosotossa on jo yli puoli miljoonaa suomalaista, ja kymmenen viime vuoden aikana heidän määränsä on vain lisääntynyt.

Syitä ulosottoon joutumiselle on yhtä monta kuin ulosotossa olevaa. He ovat kuitenkin kaikki kanssaihmisiämme ja jonkun läheisiä. Myös taloudellisiin vaikeuksiin syystä tai toisesta joutuneet tarvitsevat toivoa tulevaisuuteen.

Yksi ratkaisu ulosotossa ole-vien toimeentulon parantamiseksi on ulosoton suojaosan korotus. Keskusta on tätä esittänyt jo viime vaalikaudella. Korotus tekisi työnteosta kannattavampaa ja vähentäisi tarvetta turvautua toimeentulotukeen. Nyt monen ulosotossa olevan ei kannata ottaa työtä vastaan ja apua arjessa pärjäämiseen on haettava viimesijaisesta tuesta. Tämä ei ole kestävä tilanne ihmisen itsensä eikä yhteiskunnan kannalta.

Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmassa on sovittu, että hallitus selvittää pikaisesti ulosoton muutostarpeet ja että tavoite on korottaa suojaosaa vähintään takuu-eläkkeen tasolle. Vastuu asiassa on oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilla (r.). Kiirehdimme uudistuksen valmistelun aloittamista.

Selvää on, että se on valmisteltava huolella. Korotuksen on autettava ennen muuta kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevia ihmisiä. Toteuttaminen ei saa muulla tavalla hankaloittaa pienituloisimpien tilannetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Valta valuu EU-kolonialisteille

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.