Torahampaat muodissa

Taannoin uutisissa kerrottiin, että pilvenpiirtäjät ovat muotia maailmalla. Helsinkiinkin ollaan suunnittelemassa useita pilvenpiirtäjäalueita.

Onko iskenyt sama villitys jo Kuopioonkin, kun paraatipaikalle Asemakadulle nousee pian ikioma torahammas tervehtimään saapuvia junamatkailijoita?

Halunneeko kaupungin suunnittelijat näyttää tulijoille, että kyllä sitä osataan Savon maallakin, vai mikä lienee syynä, kun maisemaa peittäviä ja hallitsevia kolosseja halutaan rakentaa?

Kuopioon tulijat näkevät, että on täällä muutakin kuin villahousuja tuulettumassa torilla, kuten Suomen ykkössanomalehdessä joku talvi sitten esiteltiin.

Taitaa tässäkin asiassa olla kaiken takana raha. Kun urakoitsijat käärivät taskuunsa hyvät voitot, viis veisataan rakennuksen ja ympäristön kauneusarvoista.

Nytkin maksumiehiksi joutuvat ennen kaikkea pienet ihmiset, eli tässä uudistalon naapurit, jotka menettävät upeat näköalansa.

Toivottavaa olisi, että rakentamisessa otettaisiin enemmän huomioon asukkaiden toiveet ja maltettaisiin pysyä kohtuudessa arvostaen ihmisen kokoista rakentamista niin, etteivät torahampaat pian irvistele ympäri kaupunkiamme.

Linja-autoaseman seutuunki on kaavailtu monenmoista rakennusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Epäonnistunut fuusio vai hieno alasajo?

Missä on lapsiystävällinen Kuopio?

Kuntatyönantaja ei voi paeta vastuuta

Maakuntien äänet eikun hupenee jatkossa

Osa suomalaista yhteiskuntaa

Muistokirjoitus – vaiko sittenkin jälleennäkemisen toivoa?

Hengiltä säästämisen tieltä kohti harkittua elvytystä

Nyt on aika palata perustehtäviin

Posti ajautunut kriisiin

Ei pelkästään kuluerä Kuopiolle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.