Torahampaat muodissa

Taannoin uutisissa kerrottiin, että pilvenpiirtäjät ovat muotia maailmalla. Helsinkiinkin ollaan suunnittelemassa useita pilvenpiirtäjäalueita.

Onko iskenyt sama villitys jo Kuopioonkin, kun paraatipaikalle Asemakadulle nousee pian ikioma torahammas tervehtimään saapuvia junamatkailijoita?

Halunneeko kaupungin suunnittelijat näyttää tulijoille, että kyllä sitä osataan Savon maallakin, vai mikä lienee syynä, kun maisemaa peittäviä ja hallitsevia kolosseja halutaan rakentaa?

Kuopioon tulijat näkevät, että on täällä muutakin kuin villahousuja tuulettumassa torilla, kuten Suomen ykkössanomalehdessä joku talvi sitten esiteltiin.

Taitaa tässäkin asiassa olla kaiken takana raha. Kun urakoitsijat käärivät taskuunsa hyvät voitot, viis veisataan rakennuksen ja ympäristön kauneusarvoista.

Nytkin maksumiehiksi joutuvat ennen kaikkea pienet ihmiset, eli tässä uudistalon naapurit, jotka menettävät upeat näköalansa.

Toivottavaa olisi, että rakentamisessa otettaisiin enemmän huomioon asukkaiden toiveet ja maltettaisiin pysyä kohtuudessa arvostaen ihmisen kokoista rakentamista niin, etteivät torahampaat pian irvistele ympäri kaupunkiamme.

Linja-autoaseman seutuunki on kaavailtu monenmoista rakennusta.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Koboltti voi olla vain välivaihe

Vastakkainasettelusta yhteisymmärrykseen

Jokaisella on oikeus riittävään toimeentuloon

Liikkumattomuutta vastaan kaikin mahdollisin keinoin

Opiskelijoita kuultava paremmin

Aktiivimalli on kumottava

Eroon eläkeläisköyhyydestä

Piensijoittajille viime metrien ilouutinen

Liikenteen päästöjen nopeaan alentamiseen on keinoja

Työrauhan puute uhka oppimistuloksille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.