Tulijat eivät erityinen uhka

Pohjois-Savoon on muuttanut tai muuttaa kuluvan syksyn aikana joitakin satoja Lähi-idän ja Itä-Afrikan konfliktialueilta turvattomuutta ja väkivallan uhkaa paenneita henkilöitä.

Maakuntamme yleisilmeen monimuotoistuessa tulijat ovat opettaneet paikalliselle valtaväestölle paljon ja aiheuttaneet sekä myötämielisiä että maahanmuuttoa vastustavia reaktioita.

Sosiaalisessa mediassa ja savolaisten lehtien palstoilla esiin tulleista huolista minua feministinä ilahduttaa eritoten äänekäs kritiikki tyttöihin ja naisiin kohdistuvasta ahdistelusta ja koetusta väkivallan uhasta.

Tyttöihin ja naisiin miessukupuolen taholta kohdistuva väkivalta on maassamme suuri, mutta vaiettu virtahepo.

Suomalaisista naispuolisista henkilöistä joka kolmas joutuu elämänsä aikana miespuolisen henkilön harjoittaman vakavan fyysisen tai seksuaalisen väkivallanteon uhriksi.

Alle 15-vuotiaista tytöistä niin ikään kolmannes kokee ysiluokan päättymiseen mennessä seksuaalista häirintää alaikäisen pojan tai aikuisen miehen taholta.

Tilastot ovat peräisin luotettavuusarvoltaan erittäin arvostetuista THL:n kouluterveyskyselyyn sekä Väestöliiton tilastointiin perustuvista tutkimuksista.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että aineisto on kerätty koko maan väestöpohja huomioiden vuosina 2001 – 2013, eli vuosia ennen kuin yksikään Torniosta eteläisempään Suomeen turvapaikanhakijoita kyydittäneistä busseista ja junista on liikennöinyt reiteillään.

Tieteellistä tutkimusta ammatikseni seuraavana en kykene uskomaan, että turvapaikanhakijat tai muuta tietä maahan ulkomailta muuttaneet miehet olisivat ehtineet ainoana ryhmänä kunnostautua väkivallanteoissa tällaisessa mittakaavassa.

Tästä voimme vetää johtopäätöksen, että Suomessa ja Savossa on osattu piestä, raiskata ja ahdistella tyttöjä ja naisia erinomaisesti jo ennen yhdenkään Vanhaan Maamieheen, Tarinaan tai Leväselle muuttaneen turvapaikanhakijan maahantuloa – huomioiden Vanhan Maamiehen asukkaiden ikä, jo itse asiassa ennen monien heistä syntymää.

Huoli naissukupuoleen kohdistuvasta väkivallasta on aina oikeutettua ja tervetullutta.

Tekojen ehkäisy aloittakaamme erään maahanmuuttokriittisen rasistiryhmittymän sanoin ”laittamalla ensin oman maan asiat kuntoon”.

Tilastollisesti suurin uhka suomalaisen naisen hengelle ja terveydelle on edelleen oma kantasuomalainen puoliso.

Satu Leppälä

Filosofian maisteri

Terveydenhoitaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vanhemmuuden tukeminen merkittävä osa mielenterveyttä

Kaukolämpö hiilineutraaliksi

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Voima, Savon vaiva

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.