Turvallinen Suomi tehdään yhdessä

Onnistuimme torjumaan koronataudin yhteistyöllä. Luotimme asiantuntijoihin, eli pesimme kädet, pidimme turvallisen etäisyyden, olimme kotona. Näin on hyvä. Jos Suomi kuuluisi Ruotsiin tai Venäjään, tautitapauksia ja kuolleita olisi ollut enemmän. Turvallisuus on monta huolehdittavaa asiaa hyvinvointivaltiossa.

Turvallisuuden tunne on suhteellinen käsite. Se tarkoittaa vaarojen, uhkien ja riskin poissaoloa. Siirrämme vakuutuksella riskin mieluusti vakuutusyhtiölle, eli kannamme vaaranvastuun joukkona. Turvallisuuden tunne ja suojautuminen erilaisilta vaaroilta on Abraham Maslow’n tarvehierarkiassa heti toisena ravinnonsaannin ja puhtaan ilman jälkeen. Maailman verkottuessa ja matkailun lisääntyessä on Suomen turvallisuus saanut lisää huolehdittavaa.

Vuoden 2020 lisätalousarvioesityksillä on haettu rahaa koronavirusepidemian hoitoon. On tuettu taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää nousua kriisistä. Vuoden 2020 budjettiesitys oli 57,6 miljardia euroa. Valtion velka oli keväällä vajaat 110 miljardia euroa. Hoitokulut ovat laskeneet korkojen pienentyessä, joten oppineet ovat luonnehtineet, että velka on veli myös sitä lyhennettäessä.

Terveydenhoidon ohella otsikoissa on ollut noin 10 miljardin arvoinen hävittäjähankinta, joka kestää 10–15 vuotta, eli noin miljardin rahoitustarve vuosittain. Jos poistoaika on 30 vuotta, se tekisi noin 300 miljoonaa vuodessa. Talousarvioehdotus (2020) oli 3,16 miljardia euroa, joten uusi summa olisi keskimäärin 3,5–4 miljardin paikkeilla.

Kun huolehdimme maanpuolustuksesta yhdessä, meillä on vapaudet yrittää, opiskella, perustaa perhe ja huolehtia ympäristöstä myös tulevina vuosina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kivestä leipää

Ohjausta hyvinvointia edistäen

Tuulivoimalan lavat eivät ole vaarallisia

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Valta valuu EU-kolonialisteille

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.