Työntekijöiden sumutusta

A-studiossa oli puolueiden puheenjohtajien tentti, jossa nousi esiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.), perussuomalaisten ja kokoomuksen ideoima aktiivimallirankaisu leikkureineen.

Malli on iskenyt kovimmin Pohjois-Savoon, jossa vain noin puolet on onnistunut välttämään leikkurin. Tämä tarkoittaa työttömän kohdalla 5 prosentin vähennystä tuloihin, joka näkyy ja vaikuttaa Pohjois-Savon kulutukseen ja palveluiden käyttöön.

Toivoisin, ettei yksikään puolue vastusta aktiivimallin purkua, tai vähintään yksikään kansanedustaja Savosta heikennä kotiseutunsa elinvoimaa.

Paneelissa kokoomus vastusti rankaisuleikkurin purkua. Tämän ymmärrän kokoomuksesta, mutta perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon vastustusta leikkurin purkua kohtaan ihmettelen, hehän ovat muka heikomman puolella. Paneelissa myös keskusta vastusti leikkurin purkua. Onko keskustassa vielä vallalla uusalkiolaisuus?

Lisäksi Halla-Aho esitti työttömyyspäivärahan keston lyhentämistä. Haluaisinkin kysyä Itä-Suomen perussuomalaisilta kansanedustajilta: kannattavatko he puheenjohtajansa ideoimaa ja ajamaa työmiehen kyykyttämistä?

Työttömyysturvan keston lyhennys ja viime hallituksessa perussuomalaisten esittämä ja kaikkien heidän kansanedustajiensa kannattama aktiivimalli heikentää eniten Pohjois-Savon alueen taloutta. Vai onko heidän (kokoomus, perussuomalaiset ja keskustan uusalkiolaiset) tarkoituskin pakottaa savolaiset muuttamaan etelän suuriin kaupunkeihin?

Perussuomalaiset ovat gallupjohdossa, mutta ymmärtävätkö heidän kannattajansa, mitä asioita he ajavat?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kapitalistisen maailman jätit syövät pienet toimijat

Tuuliturbiineja rannikolle

Tarpeita on, mutta jääkö EU-hankerahaa hyödyntämättä?

Lapsiperheköyhyys on todellista

Työn psykologiaa ei tunnettu

Kiusaamisen kiertokulku

Lukeen ei luoteta

Miksi tuottajilla menee huonosti?

Hoitoalan työhyvinvointia edistettävä monin keinoin

Missä selvänäköisyys ja vastuullisuus?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.