Työtä vain etelään

Suur-Helsinki saa hankkeisiinsa rahaa kokoomusjohtoisesti ja Tampere tietöihinsä demareilta. Se menee kuten Mauri Pekkarisen (kesk.) siltarumpupolitiikassa aikaisemmin.

Hallituksen päätelmä on sikäli ymmärrettävissä, että valtaosa äänestäjistä asuu ruuhka-Suomessa.

Poliitikot ennakoivat tulevat eduskuntavaalit. Muut asiat sysätään tuonnemmaksi. Tätä en olisi uskonut, kun keskusteltiin hallitusohjelman kohentamisesta. Mikään ei parantunut.

Esimerkiksi tämän yhteiskunnan työllään rakentaneet eläkeläiset jätettiin nuolemaan näppejään. Eläkeindeksin yksi prosentti on edelleen saamatta. Sillä nyt ruuhka-Suomea rakennetaan.

Olen takuuvarma siitä, että eläkeläiset muistavat hallituspuolueet tietyllä tavalla ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Puoluejohtajien kuten Alexander Stubbin (kok.) ja Antti Rinteen (sd.) asiantuntemus valtakunnasta perustuu pariin käyntiin Saariselän ja Levin keväthangilla. Heille on siitä väärä kuva pohjoisen elämästä. Turistit ovat tietenkin hyvä työllistäjä, mutta se on kausiluontoista. Todella pysyviä työpaikkoja tuodaan sijoittamalla perustuotantoon. Tällaisia ovat Soklin ratahanke ja muun maankamaran rikkauksien tuotannon tukeminen.

Nykyhallituksen asiantuntemus saattaa johtaa esimerkiksi siihen, että polkaistaan käyntiin tunnelihanke Suomen lahden alitse Viroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Valinnaisuutta ei saa rajata

Vielä enemmän tornitaloja Kuopioon?

Asunnottomuus ei kuulu Kuopioon

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Kuulokuntoutuksessa alueellista epätasa-arvoa?

Fysioterapeuttien virkoja hoitokoteihin

Lähipiirin hätää ei tunnisteta

Sydämen sivistystä päätöksentekoon

Revanssin paikka Puijon portaat

Maidontuotanto Suomessa alle pulavuosien

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.