Työtä vain etelään

Suur-Helsinki saa hankkeisiinsa rahaa kokoomusjohtoisesti ja Tampere tietöihinsä demareilta. Se menee kuten Mauri Pekkarisen (kesk.) siltarumpupolitiikassa aikaisemmin.

Hallituksen päätelmä on sikäli ymmärrettävissä, että valtaosa äänestäjistä asuu ruuhka-Suomessa.

Poliitikot ennakoivat tulevat eduskuntavaalit. Muut asiat sysätään tuonnemmaksi. Tätä en olisi uskonut, kun keskusteltiin hallitusohjelman kohentamisesta. Mikään ei parantunut.

Esimerkiksi tämän yhteiskunnan työllään rakentaneet eläkeläiset jätettiin nuolemaan näppejään. Eläkeindeksin yksi prosentti on edelleen saamatta. Sillä nyt ruuhka-Suomea rakennetaan.

Olen takuuvarma siitä, että eläkeläiset muistavat hallituspuolueet tietyllä tavalla ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Puoluejohtajien kuten Alexander Stubbin (kok.) ja Antti Rinteen (sd.) asiantuntemus valtakunnasta perustuu pariin käyntiin Saariselän ja Levin keväthangilla. Heille on siitä väärä kuva pohjoisen elämästä. Turistit ovat tietenkin hyvä työllistäjä, mutta se on kausiluontoista. Todella pysyviä työpaikkoja tuodaan sijoittamalla perustuotantoon. Tällaisia ovat Soklin ratahanke ja muun maankamaran rikkauksien tuotannon tukeminen.

Nykyhallituksen asiantuntemus saattaa johtaa esimerkiksi siihen, että polkaistaan käyntiin tunnelihanke Suomen lahden alitse Viroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Sähköautoja halutaan valmistuttaa vaikka väkisin

Hyöty pantava investointeihin

Kivestä leipää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.