Tyhjää tilaa jo tarpeeksi

Vaikka kokoomus on voimissaan, niin Jotuninpuiston ja Kuopionlahden alueen voisitte jättää rauhaan hyökkäyksiltänne, sillä kaupunki ja kaupunkilaiset tarvitsevat avaruutta sekä puistoja alueella.

Kulttuurikampukselle on tilaa tyhjillään olevissa ja tulevissa koulurakennuksissa, sekä niiden tonteille sopiville lisärakennuksille.

Yksi ihanteellinen paikka olisi Asemakoulun rakennukset ja laaja piha-alue tarvittaville lisärakennuksille. Vastaava mahdollisuus on myös Puistokoulun ja Niiralankoulun alue.

Hotellin paikka olisi linja-autoaseman alueelle mahdollisesti tulevan tornitalon yläkerroksiin ravintolatilojen lisäksi, talon alakerroksiin voisi tulla tilat ns. matkakeskukselle.

Messu- ja näyttelyrakennukselle olisi paras paikka Maljalahdella veneiden säilytykseen varattu alue. Ranta-alueella olisi myös riittävät tilat ulkonäyttelyille sekä pysäköinti-rakennukselle.

Alueelle suunniteltu asuntorakentaminen tulisi siirtää Itkonniemelle entisen vaneritehtaan alueelle. Alue lyö kirkkaasti Jyväskylän Touruniemen ja Oulun torinrannan alueet asuntoalueena.

Itkonniemen ja Maljalahden rantavyöhykkeestä tulee rakentaa yleiseen käyttöön puistovyöhyke, minne voisi sijoittaa venelaituritkin.

Kuntolaakso-Puijonrinteentien alue tulee liittää osaksi Puijon hiihtostadionin kokonaissuunnittelua. Alue tulee omistaa urheilulle, johon tulisi rakentaa harjoitusjäähalli, tenniskentät ja mahdollinen hotellirakennus jo olevan pesäpallokentän lisäksi.

Matkailupuolen tulisi keskittyä palvelujen kehittämiseen ilman huvipuistoa. Esimerkiksi Puijon mäki pitäisi raivata avaraksi pohjoisen suuntaa poistamalla pienpuustoa. Luontopolut opastetauluineen palvelisivat talvella latupohjina.

Mallia tällaiseen maisemalliseen luontoalueeseen voisi käydä katsomassa vaikka Tampereen Pyynikinharjun alueelta.

Johannes Holopainen Kuopio

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Valtakunnallinen vitsaus, joka vaikuttaa monella tasolla

Aina ehdoton tuomio hyväksikäytöstä

Korkeakoulutus kuuluu koko Suomelle tasapuolisesti

Kokoomus jekutti keskustaa

Äänestäjän vinkkilista

Saattohoito osa hyvää hoitoa

Miten pelastaa Kanttila?

Suurin linjavalinta on, kenen ehdoilla talouspolitiikkaa tehdään

Stoppi kuluttajan kyykytykselle

Suojellaanko maaseutu hengiltä?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.