Unioni on jo muuttunut lähes liittovaltioksi

Olli Vahteristo kysyy kirjoituksessaan 1.3.2011 (SS) kansanedustajaehdokkaiden mielipidettä EU:n liittovaltiosta. Minä en halua EU:n kehittyvän liittovaltioksi enkä halua ainakaan Suomen olevan siinä mukana.

Liittovaltiossa Suomi olisi kokonaan Brysselin vallan alla. Kaikki Suomen yhteiskunnan alueet olisivat EU:n päätösvallassa, kuten on jo tapahtunut maataloudessa. Liittovaltiossa Suomi olisi EU:n maakunta.

Kirjoittaja kysyy myös, miten lähellä EU on liittovaltiota. Minun mielestäni hyvin lähellä. Kaikki on jo valmiina, mutta jotakin vielä puuttuu.

Suomi on mielestäni menettänyt suurimman osan itsenäisyydestään. Rahaliitto oli suuri askel liittovaltion suuntaan. Suomen markkakin menetettiin eduskunnan päätöksellä ilman kansanäänestystä.

Nyt juuri on Suomen itsenäisyys menossa lopullisesti. Eduskunta teki tänä vuonna päätöksen, että Suomen perustuslakiin tehdään lisäys, että Suomi on Euroopan Unionin jäsen. Vaalien jälkeen on lopullinen äänestys eduskunnassa. Toivon, ettei EU-jäsenyyden mainintaa tule perustuslakiimme. Haluaisin silloin olla eduskunnassa puolustamassa Suomen perustuslakia.

Kaija Räsänen Kaupunginvaltuutettu (ps.) Eduskuntavaaliehdokas (ps.) Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Myötätuntoa vanhemmuuteen

Valinnaisuutta ei saa rajata

Vielä enemmän tornitaloja Kuopioon?

Asunnottomuus ei kuulu Kuopioon

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Kuulokuntoutuksessa alueellista epätasa-arvoa?

Fysioterapeuttien virkoja hoitokoteihin

Lähipiirin hätää ei tunnisteta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.