Uusi aika alkanut

Kuopion Energia (KE) on edelleen osakkaana horjuvassa Fennovoiman ydinvoimahankkeessa, jonka energiajätti E.ON jätti torstaina. Uudet kaupunginvaltuutetut joutuvat ottamaan asiaan kantaa.

Fennovoiman ydinvoimahanke ei toteudu KE:n omistusosuudella. Hankkeesta luopuneet ovat tehneet päätöksensä kannattamattomuuden perusteella. Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa ydinvoimahankkeet ovat kaatuneet yksi toisensa jälkeen, eikä ole nähtävissä, että Fennovoiman haaveelle löytyisi uusia omistajia tai rahoitusta.

Fukushima muistutti, että ydinvoima on vaarallista. Maailman yli 400 reaktorista viisi on tuhoutunut vakavassa ydinonnettomuudessa. Turvallisuusvaatimukset kiristyvät ja rakentamiskustannukset kasvavat.

Suomi tarvitsee sähköä, työtä ja toimeentuloa. Muut Euroopan maat näyttävät jo mallia, kuinka sijoitus uusiutuvaan energiaan tuo nopeasti työpaikkoja, puhumattakaan siitä, kuinka paljon nopeammin se tuo sähköä Suomen teollisuudelle ja kotien pistorasioihin.

Fennovoiman ydinvoimahankkeen jatkossa mukana olo tarkoittaa hyvin suurella todennäköisyydellä, että sijoitetut rahat menetetään. Summan sijoittaminen uusiutuvaan energiaan poikisi nopeasti hyvinvointia kotimaahan.

Valinnan pitäisi olla helppo. Uusi aika on alkanut.

Juha Aromaa

Viestintäpäällikkö

Greenpeace

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Onnistunut asiakaspalvelu luo hyvinvointia kaikille

Aikataulutus isku Saimaan saaristolaisten elinkeinoille

Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevin matkailumaa

On aika kiittää KYSin ja Harjulan loistavaa hoitoa

Isoäiti kulutti kestävästi

Terveisiä Antti Rinteelle

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.