Uusi aika alkanut

Kuopion Energia (KE) on edelleen osakkaana horjuvassa Fennovoiman ydinvoimahankkeessa, jonka energiajätti E.ON jätti torstaina. Uudet kaupunginvaltuutetut joutuvat ottamaan asiaan kantaa.

Fennovoiman ydinvoimahanke ei toteudu KE:n omistusosuudella. Hankkeesta luopuneet ovat tehneet päätöksensä kannattamattomuuden perusteella. Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa ydinvoimahankkeet ovat kaatuneet yksi toisensa jälkeen, eikä ole nähtävissä, että Fennovoiman haaveelle löytyisi uusia omistajia tai rahoitusta.

Fukushima muistutti, että ydinvoima on vaarallista. Maailman yli 400 reaktorista viisi on tuhoutunut vakavassa ydinonnettomuudessa. Turvallisuusvaatimukset kiristyvät ja rakentamiskustannukset kasvavat.

Suomi tarvitsee sähköä, työtä ja toimeentuloa. Muut Euroopan maat näyttävät jo mallia, kuinka sijoitus uusiutuvaan energiaan tuo nopeasti työpaikkoja, puhumattakaan siitä, kuinka paljon nopeammin se tuo sähköä Suomen teollisuudelle ja kotien pistorasioihin.

Fennovoiman ydinvoimahankkeen jatkossa mukana olo tarkoittaa hyvin suurella todennäköisyydellä, että sijoitetut rahat menetetään. Summan sijoittaminen uusiutuvaan energiaan poikisi nopeasti hyvinvointia kotimaahan.

Valinnan pitäisi olla helppo. Uusi aika on alkanut.

Juha Aromaa

Viestintäpäällikkö

Greenpeace

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.