Uusiakin menetelmiä maksamiseen tulossa

Lukijan Sanomissa kirjoitettiin KYSin laskutuksesta ja perintätoimista (SS 23.10.). Haluamme kertoa mainituista käytännöistämme.

KYSin asiakaslaskut lähtevät sähköisesti operaattorille. Operaattori jakaa laskut asiakkaille joko paperilaskuna tai sähköisesti, mikäli asiakas on itse näin halunnut. Tämä on kustannustehokkain tapa toimia.

KYS lähettää asiakaslaskuja vuoden aikana noin 250 000 kappaletta, joista 39 prosenttia koskee poliklinikkakäyntejä.

KYS on ulkoistanut maksumuistutuksen lähettämisen perintätoimistolle. Mikäli laskua ei ole eräpäivänä maksettu, laskusta lähtee maksumuistutus. Maksamattomien laskujen perinnän ulkoistaminen on yleinen tapa muillakin suurilla laskuttajilla. Maksumuistutuksen kulu on viisi euroa.

Maksumuistutuksia lähtee vuodessa noin 25 000 kappaletta eli 10 prosenttia laskujen kokonaismäärästä.

Jos asiakas saa maksumuistutuksen ja siinä on jotain epäselvää, asiakas voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme asian selvittämistä varten. Asiakkaan pyytäessä lähetämme alkuperäisen laskun hänelle uudelleen.

KYSin on tarvittaessa laitettava perintään myös pienet, alle 50 euron laskut, koska niistä kertyy huomattavat tulot, joilla kustannetaan vaativia erikoissairaanhoidon hoitoja kansalaisille. Esimerkiksi poliklinikkamaksu on 41,20 euroa, ja niistä on kertynyt KYSille tammi-syyskuussa 2019 tuloja 5 miljoonaa euroa.

Käteiskassan pitäminen asiakasmaksujen maksamista varten on kallista ja kustannustehotonta. KYS luopui käteiskassan pitämisestä vuoden 2016 alussa.

KYSissä panostetaan sähköisiin maksumenetelmiin ja niitä kehitetään koko ajan. KYSin laskut on mahdollista tilata e-laskuna suoraan verkkopankkiin. Saadakseen asiakaslaskunsa e-laskuna asiakkaan on tehtävä e-laskusopimus omassa verkkopankissaan. KYS suositteleekin e-laskun tilaamista.

Myös muita maksamista helpottavia, sähköisiä menetelmiä selvitetään ja otetaan käyttöön tulevaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Järjestöt ja kaupunki yhteistyöhön

Rajankäyntiä eduskunnan ja presidentin välillä ennenkin

Terveys ja henki vaarassa

Mikätin, tuntemattomaan tutustumista

Pysytään rauhallisina

Korona muuttaa kaiken?

Toimii poikkeusoloissakin

Kestävää kehitystä myötäillen

Pahan totuudesta pitää puhua

Viimeksi voimassa sota-aikaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.