Vääryys jatkuu tämän hallituskauden ajan

Kuuden puolueen hallituksella on edessään vaikea ja vastuullisuutta vaativa kausi. Tulemme näkemään, pysyykö hallitus yhtenäisenä, vai tuleeko hajaannusta.

Kaikki hallitukseen kilvan pyrkineet olivat vaalien alla häviäjiä. Se aiheutti paineita hallitusohjelmaan.

Äänestäjiä pilkattiin, kun sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton puheenjohtajat kertoivat neuvottelujen jälkeen, että nyt toteutui äänestäjien vaaleissa ilmaisema tahto.

Hallituskauden aikana tulee vastaan todennäköisesti useita EU:n jäsenmaiden visaisia maksukyvyttömyyttä koskevia ongelmia.

Tällaisessa tilanteessa hallitukselta vaaditaan näkemystä ja vahvaa johtajuutta.

Kun hallituspuolueet kertoivat ohjelmastaan, jäi mieleeni lausuma, että se on oikeudenmukainen kaikille. Olin vähintäänkin innoissani, mutta sitten totuus paljastui.

Taitettu indeksi ei poistu tämän hallituskauden aikana. Tämän vääryyden ansiosta eläkeläisten ostovoima pienenee vuosittain 2-3 prosenttia.

Taitetusta indeksistä äänestettiin eduskunnassa 2006. Silloin SDP oli yksimielisenä sen poistamista vastaan.

On ymmärrettävää, että kun puolueen kannatus pitkällä aikavälillä alkaa laskea, se yritetään kaikin tavoin estää. Tällöin tulisi toimia mahdollisimman avoimesti, rehellisesti ja huomioida puolueväen mielipiteet.

SDP:n kansanedustajapaikat ovat vähentyneet vuodesta1995 lähes kolmanneksen. Vasemmistoliiton paikkaluku on vähentynyt hieman yli kolmanneksen.

Tämän kehityksen vuoksi luulisi puolueiden olevan syytä noudattaa rehellistä ja avointa politiikkaa ja kuulla tarkalla korvalla äänestäjiä.

Pertti Kotomäki Kokkola

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Eläkelupaus rotanloukkuna uudessa hallitusohjelmassa?

Orpolla oppositiossa orpo olo

Hotellilaiva tarvitsi erityisjärjestelyjä

Ministerin painajainen

Huoli-ilmoituskäytännöt yhtenäistettävä

Kuopio tarttuu mahdollisuuksiin ja sijoittaa tulevaisuuteen

Hoitotakuu toteutuu Kuopiossa, kiireelliset asiat hoituvat heti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.