Vääryys jatkuu tämän hallituskauden ajan

Kuuden puolueen hallituksella on edessään vaikea ja vastuullisuutta vaativa kausi. Tulemme näkemään, pysyykö hallitus yhtenäisenä, vai tuleeko hajaannusta.

Kaikki hallitukseen kilvan pyrkineet olivat vaalien alla häviäjiä. Se aiheutti paineita hallitusohjelmaan.

Äänestäjiä pilkattiin, kun sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton puheenjohtajat kertoivat neuvottelujen jälkeen, että nyt toteutui äänestäjien vaaleissa ilmaisema tahto.

Hallituskauden aikana tulee vastaan todennäköisesti useita EU:n jäsenmaiden visaisia maksukyvyttömyyttä koskevia ongelmia.

Tällaisessa tilanteessa hallitukselta vaaditaan näkemystä ja vahvaa johtajuutta.

Kun hallituspuolueet kertoivat ohjelmastaan, jäi mieleeni lausuma, että se on oikeudenmukainen kaikille. Olin vähintäänkin innoissani, mutta sitten totuus paljastui.

Taitettu indeksi ei poistu tämän hallituskauden aikana. Tämän vääryyden ansiosta eläkeläisten ostovoima pienenee vuosittain 2-3 prosenttia.

Taitetusta indeksistä äänestettiin eduskunnassa 2006. Silloin SDP oli yksimielisenä sen poistamista vastaan.

On ymmärrettävää, että kun puolueen kannatus pitkällä aikavälillä alkaa laskea, se yritetään kaikin tavoin estää. Tällöin tulisi toimia mahdollisimman avoimesti, rehellisesti ja huomioida puolueväen mielipiteet.

SDP:n kansanedustajapaikat ovat vähentyneet vuodesta1995 lähes kolmanneksen. Vasemmistoliiton paikkaluku on vähentynyt hieman yli kolmanneksen.

Tämän kehityksen vuoksi luulisi puolueiden olevan syytä noudattaa rehellistä ja avointa politiikkaa ja kuulla tarkalla korvalla äänestäjiä.

Pertti Kotomäki Kokkola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Myötätuntoa vanhemmuuteen

Valinnaisuutta ei saa rajata

Vielä enemmän tornitaloja Kuopioon?

Asunnottomuus ei kuulu Kuopioon

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Kuulokuntoutuksessa alueellista epätasa-arvoa?

Fysioterapeuttien virkoja hoitokoteihin

Lähipiirin hätää ei tunnisteta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.