Virheet yritetään korjata

Tällä palstalla on viime aikoina kirjoitettu postinkulun sujuvuudesta. Muun muassa nimimerkki Näin Kettulanlahdessa kirjoitti kuudesta kirjelähetyksestä, joita ei ole jaettu vastaanottajille. Pahoittelemme, että emme ole vastanneet kaikkien asiakkaidemme odotuksia lähetysten perille toimittamisessa.

Mikäli asiakas epäilee postilähetyksensä kadonneen tai saapuvan vastaanottajalle puutteellisena, kannattaa aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme mahdollisimman nopeasti ja tehdä lähetyksestä katoamisilmoitus. Näin saamme tiedon katoamisesta ja voimme alkaa selvittää sen syytä. Postin asiakaspalvelu kuluttajille vastaa numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) maanantaista perjantaihin klo 8-18. Palautetta voi antaa myös osoitteeseen www.posti.fi/palaute.

Postin jakelussa tapahtuneen virheen korjaaminen saattaa tuntua turhauttavalta. Toivomme kuitenkin saavamme väärin jaetun lähetyksen takaisin ja toimitettavaksi edelleen oikealle vastaanottajalle. Väärin jaetun lähetyksen voi jättää Jaettu väärin -merkinnällä varustettuna postiin tai kirjelaatikkoon tai antaa postinjakajalle. Lakiin määritellyn kirjesalaisuuden mukaan toisen nimellä olevaa postia ei saa avata eikä hävittää.

Valitettavasti yksittäisten kirjeiden kulkua lajitteluprosessissa on hankala selvittää. Rahaa, arvopapereita, arvometalleja tai niistä valmistettuja tuotteita tai muita arvoesineitä sisältävät lähetykset tulisi lähettää postivakuutettuina, jotta lähetyksillä on vakuutus katoamisen, anastamisen ja vahingoittumisen varalta. Näiden lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetyksessä tai sen osoitekortissa olevan viivakoodin perusteella.

Viestintävirasto valvoo postinkulun toimivuutta. Kotimaan 1. luokan kirjelähetyksistä vähintään 80 prosenttia on oltava perillä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Kotimaan kahden yön yli kirjelähetyksistä, eli 2. luokan kirjeistä, vähintään 95 prosenttia on oltava perillä toisena arkipäivänä ja 98 prosenttia viimeistään kolmantena arkipäivänä.

Eikka Urpilainen

aluepäällikkö, Posti Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.