Yhteiseen rintamaan

Etelärannasta kuuluu kummia. Vaalien läheisyys näyttää tuovan tervettä järkeä lausuntoihin

Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtajien ajatuksissa on häivähdys ymmärrystä työelämän arkitodellisuudesta. Harmaan talouden torjuntatalkoisiin ilmoittautunut työnantajajärjestö liittyi ammattiliittojen kanssa samaan rintamaan kitkemään rikollisuutta työelämästä.

Työntekijän henkilökohtainen ja näkyvä verotunniste on hyvä ensiaskel. Valitettavasti vain pelkkä lappu rinnassa ei riitä.

Panoksia tulisi lisätä myös valvontaan, että harmaaseen talouteen liittyvät ongelmat työsuojelussa, palkanmaksu- ja työaika asioissa tulisi hoidetuksi. Toivottavasti tilaajavastuulain kehittäminen ja ammattiliittojen kanneoikeus saavat myös kannatusta, sillä nykyinen työelämä tarvitsee niitä.

Etelärannasta on totuttu kuulemaan ehdotuksia, jotka vain heikentävät palkansaajien työssäoloehtoja. Vuosilomien lyhentämiset ja lakko-oikeuden rajoittamiset viimeisimpinä.

Vihdoinkin positiivisen vireen sisältävän lausunnon siivittämänä on hyvä ehdottaa EK:lle myös muita työntekijöille tärkeitä asioita pohdittavaksi.

Kannanottoja toivoisi myös epätyypillisten työsuhteiden ja pätkätöiden työehdoista. Kannattaako järjestö niiden jatkuvaa lisäämistä, vai mitä? Tulevaisuuden kannalta olisi erittäin tärkeää päästä pois työntekijöiden eriarvoisuutta lisäävältä polulta.

Mietitäänkö työnantajien keskusjärjestössä, kuinka usein työssä oppimis- ja työharjoittelujaksoja käytetään ilmaistyövoimana? Miten jaksot saadaan siihen arvokkaaseen tehtävään, johon ne oikeasti on tarkoitettu?

Kiinnostaako yhtään, kuinka vastoin omaa syytään pätkätöissä ja epätyypillisten työaikojen piirissä työskentelevien palkansaajien ansioilla tullaan toimeen. Miten varmistetaan yhdenvertainen ja tasa-arvoinen toimeentulo?

Kuinka parannetaan sellaisten palkansaajaperheiden asemaa, joissa vanhemmat joutuvat selittämään lapsilleen harrastusten kalleutta ja palkan riittävyyttä jokapäiväiseen elämiseen, vaikka töissä käydäänkin.

Työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisessa riittää työsarkaa. Mielekkään työn ja hyvien työskentelyolosuhteiden luominen alkaa työpaikoilla yhteistyössä askel kerrallaan. Päivänvalon kestävien ajatusten ja keskustelun avauksia toivoisi työnantajilta enemmänkin.

Koulutukseen, ammattitaidon ylläpitämiseen ja sen kehittämiseen tulee työpaikoilla panostaa. Keskusjärjestöillä tulisi olla vankempi rooli tämän kaltaisessa toiminnassa.

Työpaikoilla kuulee monesti sanottavan, että olisi aikaa kouluttaa, mutta kun ei ole rahaa, tai on meillä rahaa, mutta kun ei ole aikaa.

Työajalla tapahtuvaa koulutusta tulee mahdollistaa rahastoimalla varoja hyvinä aikoina. Työkuorman sitten helpottaessa olisi mahdollista investoida parhaaseen mahdolliseen kohteeseen, henkilöstöön.

Kilpailukyky ja sen mukana tuomat paineet työelämässä vaativat motivoituneita ja hyvin koulutettuja työntekijöitä. Työssä suoriutumista ajan tasalla olevalla koulutuksella tulee lisätä huomattavasti.

Timo Haverinen Iisalmi

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Yliopisto-opetusta muokattava

Kuuma linjaMieluummin ruusuja tienvarsille kuin pajukkoa ja muuta ryteikköä. Kurttu RuusunenMaapallon väkiluku kasvaa joka päivä kahden Kuopion väkiluvun verran. Mutta hyss, tästä ei saa puhua! Oleellisempaa on, syömmekö kotimaisia vai espanjalaisia tomaat

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.