YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Yhteydet

Moottoritien pullonkaulat poistettava

Liikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kuopion Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainkaan. Nykyisin Petoselle menevät autot ajavat hyvin lyhyen matkan moottoritiellä ja poistuvat sitten Petosen rampille. Joku sähkön jakelukeskus siinä on välillä, mutta sen ja nykyisen moottoritien väliin kyllä mahtuu yksi ajokaista.

Toinen liikenteen sujuvuutta parantava kohta olisi, kun rakennettaisiin kokonaan oma kaista pohjoisen suunnasta Prismalle meneville. Moottoritien sillan alle se mahtuisi. Liikenne tässä risteyksessä on valo-ohjauksesta huolimatta aamuisin monesti hankalaa. Valot pätkivät liikenteen ja osa autoista jää kaksien valojen väliin, kun eivät ehdi ajaa, kun jo moottoritieltä tuleville syttyy vihreä valo. Yksi kaista lisää, niin hieman helpottaa.

Liikenne

Kuka opettaa mopoautoille sääntöjä?

Kaksi vuotta sitten oli todella lähellä, että en ajanut kolmion takaa tulleen mopoauton kylkeen Kuopiossa. Se oli hetki, jolloin aika ainakin itselleni pysähtyi. Se jäi uniin.

Ihmettelen, kuka opettaa näille nuorille mopoilijoille ja mopoautojen kuskeille liikennesääntöjä. Onko homma opettajien vastuulla vai pitäisikö jonkun valvovan viranomaisen puuttua tähänkin asiaan? Jos kortti tulee löyhin perustein nuoren taskuun, turhaa kai meidän aikuisten on edes yrittää puhua turvallisuuden puolesta ja perusteista.

Vedenkorkeus

Juoksutuksia pitäisi säädellä paremmin

Onko Kallaveden pintakorkeuden säätely todella niin vaikeaa? Alkukesästä ollaan aina maksimikorkeudessa ja loppukesästä minimikorkeudessa, vaihteluväli melkein 1,5 metriä.

Olisiko mahdollista järkevöittää juoksutuksia niin, että vaihteluväli olisi noin 0,5 metriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Unohtakaa hävittäjät

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.