Yle on asenteellinen

Yle ei noudata tasapuolisuutta tiedonvälityksessään. Esimerkkeinä olkoot eduskunnan käsittelyyn jätetyt vuoden 2014 kaksi merkittävintä kansalaisaloitetta.

Kansalaisaloite ”Tasa-arvoisesta avioliittolaista” sai erittäin runsaasti näkyvyyttä useissa Ylen keskustelu- ja asiaohjelmissa. Lisäksi Ylen uutisiin tehtiin siitä lukuisia uutisjuttuja. Ylelle ansiokasta oli, että sekä puolestapuhujat että vastustajat saivat runsaasti kuvaruutuaikaa.

Sen sijaan kansalaisaloite ”Ruotsi vapaaehtoiseksi” on vaiettu kuoliaaksi Ylellä, vaikka se on luovutettu eduskunnalle jo huhtikuussa 2014 ja on juuri nyt eduskunnassa käsiteltävänä.

Ylen vaikenemisen tekee omituiseksi se, että tällä aloitteella on kansalaisten suuren enemmistön tuki takanaan, jopa suuremman kuin tasa-arvoisella avioliittolakialoitteella.

Vain kansalaisaloitteen vetäjä Ilmari Rostila on saanut lausua muutaman lyhyen repliikin asiasta. Pakollisen ruotsin kannattajatkin ovat saaneet enemmän ruutuaikaa kuin aloitteen tekijät. Hyvin omituista.

Miksi siis Yle vaikenee? Asiaa on kysytty Ylen toimitusjohtajalta Lauri Kiviseltä ja seitsemältä muulta ohjelmistosta vastaavalta päälliköltä sekä kansalaisten etua valvovilta Ylen hallintoneuvoston jäseniltä. Yleltä kukaan ei vaivautunut vastaamaan.

Kielipolitiikka ja sen kokonaisvaltainen analysointi ovat Ylellä tabuja, joista on jostain syystä vaiettava. Minkä vuoksi Ylen johto?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Uhka eteläsavolaisille yrityksille ja kiertotaloudelle

Nyt kesätöitä nuorille

Karsitaanko jostain muusta kuin hävittäjistä?

Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Miksi puisto hylättiin?

Myydä voi vain kerran

Toimintakulttuuria kehitettävä

Suomi tarvitsee ryhtiliikettä

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.