Yle on asenteellinen

Yle ei noudata tasapuolisuutta tiedonvälityksessään. Esimerkkeinä olkoot eduskunnan käsittelyyn jätetyt vuoden 2014 kaksi merkittävintä kansalaisaloitetta.

Kansalaisaloite ”Tasa-arvoisesta avioliittolaista” sai erittäin runsaasti näkyvyyttä useissa Ylen keskustelu- ja asiaohjelmissa. Lisäksi Ylen uutisiin tehtiin siitä lukuisia uutisjuttuja. Ylelle ansiokasta oli, että sekä puolestapuhujat että vastustajat saivat runsaasti kuvaruutuaikaa.

Sen sijaan kansalaisaloite ”Ruotsi vapaaehtoiseksi” on vaiettu kuoliaaksi Ylellä, vaikka se on luovutettu eduskunnalle jo huhtikuussa 2014 ja on juuri nyt eduskunnassa käsiteltävänä.

Ylen vaikenemisen tekee omituiseksi se, että tällä aloitteella on kansalaisten suuren enemmistön tuki takanaan, jopa suuremman kuin tasa-arvoisella avioliittolakialoitteella.

Vain kansalaisaloitteen vetäjä Ilmari Rostila on saanut lausua muutaman lyhyen repliikin asiasta. Pakollisen ruotsin kannattajatkin ovat saaneet enemmän ruutuaikaa kuin aloitteen tekijät. Hyvin omituista.

Miksi siis Yle vaikenee? Asiaa on kysytty Ylen toimitusjohtajalta Lauri Kiviseltä ja seitsemältä muulta ohjelmistosta vastaavalta päälliköltä sekä kansalaisten etua valvovilta Ylen hallintoneuvoston jäseniltä. Yleltä kukaan ei vaivautunut vastaamaan.

Kielipolitiikka ja sen kokonaisvaltainen analysointi ovat Ylellä tabuja, joista on jostain syystä vaiettava. Minkä vuoksi Ylen johto?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.