Yle panostaa aluetoimintaan

Helena Tahvanainen epäili kolumnissaan, että Yle olisi petaamassa maakuntaradioiden lopettamista (SS 6.9.). Epäily on täysin perätön.

Yle on viime vuosina panostanut aluetoiminnan kehittämiseen kaikissa välineissä ja kaikkialla Suomessa. Tänä vuonna tehtyjen uudistusten tavoite on ollut lisätä toimittajiemme liikkumista ihmisten parissa kentällä, mikä tuottaa entistä enemmän kiinnostavia ja ihmisten arjen kannalta merkityksellisiä aiheita lähetyksiin radiossa, verkossa, mobiilissa ja televisiossa.

Lisäksi pystymme jatkamaan ja jopa lisäämään maakunnista tehtäviä suoria lähetyksiä Yle Areenassa.

Yhden lähetyksen, eli radion iltapäivälähetyksen juontaminen tapahtuu nyt yhdestä studiosta entisen kahden sijaan. Radiolähetyksissämme on maakunnalliset uutiset edelleen läpi päivän.

Alueellisen iltapäivän avulla pystymme tarjoamaan entistä laadukkaampaa ja syvempää journalismia, sillä tekemällä alueellista lähetystä olemme saaneet lisää toimittajia kentälle. Olemalla ihmisten parissa pois toimituksesta kuulemme ja näemme paremmin arjessa vaikuttavat asiat joka puolella Suomea.

Viime vuosina radion aamulähetys on pidentynyt, olemme aloittaneet erittäin suositut lauantailähetykset ja iltapäivälähetystä on pidennetty. Lisäksi maakunnalliset sisällöt ovat vahvassa roolissa valtakunnallisessa keskipäivälähetyksessä. Ohjelman ajatus on lisätä monimuotoisen nyky-Suomen kuuluvuutta jokainen arkipäivä. Ja keskipäivän lähetyksissä on myös maakunnalliset uutiset.

Toimitukset eivät ole yhdestä kaupungista johdettu yksikkö, vaan sekä aluepäällikkö että tuottajat työskentelevät kaikissa johtamissaan toimituksissa viikoittain.

Yle on muutenkin kehittänyt maakunnallista ja alueellista palveluaan jatkuvasti. Olemme muun muassa aloittaneet Läheltä-palvelun, joka tuo oman paikkakunnan pienemmätkin uutiset suoraan puhelimen näytölle. Alueelliset tv-uutiset saivat lisää lähetysaikaa tänä vuonna.

Aluetoiminta on nyt ja tulevaisuudessa yksi keskeisimmistä Ylen palveluista. Se elää yleisöjen tarpeiden ja mediankäytön muutosten mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.