Äkkikuolema väistyi

Kaivososakeyhtiö Talvivaara on yhä välittömässä kuolemanvaarassa ja kaipaa lisärahoitusta 40 miljoonaa euroa pelkästään pysyäkseen hengissä yrityssaneerauksen ajan.

Perjantainen Espoon käräjäoikeuden päätös merkitsi vain sitä, että konsernin emoyhtiö pääsee saneeraukseen ja että varsinaista kaivostoimintaa pyörittävä Talvivaara Sotkamo Oy sai lisäaikaa täydentää yrityssaneeraushakemustaan tilintarkastajan selvityksellä yhtiön uudelleenjärjestelyistä 18.12. saakka. Emoyhtiö omistaa Talvivaara Sotkamo Oy:stä 84 prosenttia.

Useat analyytikot arvioivat perjantaina, etteivät Talvivaaraan liittyvät riskit ole hävinneet yhtään mihinkään. Jos 18.12. jälkeen tytäryhtiön saneeraushakemus ei mene läpi, yhtiö kaatuu konkurssiin. Samoin käy, jos yrityssaneeraus epäonnistuu.

Talvivaaran osakkeen noteeraus jatkuu pörssissä edelleen. Perjantaina puoliltapäivin kurssi oli lähes seitsemän senttiä eli yli 70 prosenttia suurempi kuin torstaina. Kurssiralli ei perustunut tosiasioihin.

Ostointo tarttui juuri niihin piensijoittajiin, jotka yhä jaksavat uskoa valtion apuuntuloon.

Konkurssi on ympäristöriski, koska kukaan ei tiedä, kenelle vastuu ympäristötuhoista siirtyisi. Siksikin saneerausta on syytä toivoa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.