AKT ei ole toimintakykyinen

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n edellytykset selviytyä tehtävistään nykyjohdon alaisuudessa heikkenivät maanantaina oleellisesti. Viisi muuta kuljetusalan ammattiliittoa ilmoitti jäädyttävänsä hankkeen, joka tähtää yhteisen suurliiton muodostamiseen. Liittojen mukaan jäädyttäminen johtuu AKT:n sisäisestä tilanteesta.

Liiton sisäisellä tilanteella viitataan AKT:n hallituksen viestintäpäällikkö Hilkka Ahteelle antamiin potkuihin ja sitä seuranneisiin tapahtumiin. Osa AKT:n toimiston työntekijöistä jäi maanantaina pois työstä vastalauseena Ahteen potkuille.

Suoraan hyökkäykseen puheenjohtaja Timo Rätyä vastaan lähti myös joukko AKT:n entisiä työntekijöitä, jotka kertovat kokeneensa omakohtaisesti Rädyn kiusaamista. Entisten työntekijöiden mielestä Rädyn luonne ei sovi henkilöstöjohtamiseen. Kirjelmän on allekirjoittanut muun muassa AKT:n entinen puheenjohtaja Kauko Lehikoinen.

Osa AKT:n valtuutetuista vaatii myös liiton edustajakokouksen kutsumista koolle pikaisesti käsittelemään Rädyn nauttimaa luottamusta.

Räty tekisi viisaasti, jos hän jättäisi AKT:n puheenjohtajuuden. Ahteen saamien potkujen laillisuutta tai kiusaamisväitteitä ei ole vielä selvitetty, mutta Rädyn toiminta on siitä huolimatta syönyt AKT:n uskottavuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.