ANTI kokeilee Tahkoa

Yksi Suomen omintakeisimmista kulttuuritapahtumista, ANTI-festivaali, yllättää jälleen. Tuleva syksy mennään tutuilla kuvioilla Kuopiossa, mutta jo ensi vuonna tapahtuma toteutetaan Tahkolla parhaan hiihtolomasesongin aikaan.

ANTIn esitysten pienimuotoisuus, maksuttomuus ja muuntuva live art -luonne mahdollistavat teosten paikan ja ajankohdan vaihtamisen melkein lennosta. Talvimatkailukeskus on teoksille ja niiden tekijöille taatusti kiinnostava läsnäolon ja kommunikaation tila.

ANTIlla on varaa vaihtaa paikkaa. Perinteisestä taiteesta poiketen ANTIn teokset eivät elä katsoja- tai kokijamäärän suuruudesta vaan kontaktin syvyydestä. Siksi live artin vaikuttavuutta on vaikea mitata tikulla.

Nimenomaan vaikuttavuutta ANTIn taustayhteisö kertoo Tahko-siirtymällä hakevansa. Lisäksi kysymys on epäilemättä rahasta. Uusi konteksti avaa uusia kanavia.

Kulttuuristen sisältöjen yhdistäminen matkailuun on tällä hetkellä yksi matkailun kehittämisen kansallisista keihäänkärjistä. Sillä tavoitellaan paitsi kotimaista yleisöä, myös Euroopan ja Kaukoidän moderneja humanisteja sekä aktiivista venäläistä keskiluokkaa. Tahkon ja ANTIn liitto, vaikka lyhytkin, monipuolistaa nopeasti mielikuvia Tahkon tarjonnasta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.