Aiheellista kritiikkiä

Kuopion alatorihanke on saanut jotkut kauppatorin seudun kauppiaat takajaloilleen (SS 11.8.). Ongelmaksi ovat nousseet kulkuyhteyksien rajoitukset, joita on pakko tehdä rakennustöiden vuoksi.

Kauppiaat valittavat, etteivät kaikki asiakkaat löydä liiketiloihin tai väylät on kutistettu liian kapeiksi. Liikuntarajoitteisilla ihmisillä on erityisen paljon vaikeuksia. Samoin lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa liikkuminen on hyvin hankalaa ja paikoin jopa mahdotonta.

Kauppiaat moittivat rakentajaa huonosta tiedottamisesta. Informaatio uusista reitityksistä tulee viime kädessä. On helppo ymmärtää kauppiaiden huoli. Pahimmassa tapauksessa pienimmät yrittäjät joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin asiakaskadon vuoksi.

Kuopion Yrittäjät on kannattanut alusta lähtien alatoriremonttia. Kanta ei ole muuttunut viime aikojen kitkerien palautteiden jälkeen. Näin suuren rakennusprojektin kylkiäisenä syntyy aina monia käytännön ongelmia. Niitä ei voi poistaa, mutta tuskaa voi lievittää.

Ovatko rakentajat ja kauppiaat pohtineet yhdessä riittävästi, kuinka alatorin rakentamisesta seuraavat monet käytännön ongelmat minimoitaisiin nykyistä tehokkaammin? Vaikuttaa siltä, että kulkuväylien monimutkaisuus ja ahtaus ovat tulleet kaupunkilaisille yllätyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.