Aikaa näyttää olevan

Suurin osa ministereistä ja kansanedustajista kertoi Yleisradion kyselyssä asettuvansa ehdolle lokakuun kuntavaaleissa. Vain kymmenkunta tällä hetkellä kotikuntansa valtuustossa istuvista kansanedustajista kertoi, että he ovat luopumassa kuntapolitiikasta.

Kaikki kuuden hallituspuolueen puheenjohtajat ovat mukana hallituksessa. Heistä neljä on ehdokkaina kuntavaaleissa.

Vain pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja ympäristöministeri, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

Ministereiden ja kansanedustajien tarmokkuutta voisi ihailla, jos ei tietäisi, että useimpien kohdalla aito osallistuminen kunnanvaltuustojen työskentelyyn jää seuraavan neljän vuoden aikana vähäiseksi. Poikkeuksiakin toki on.

Kansanedustajan työ on nykyisin vaativaa. Aikaa kunta-asioihin paneutumiseen jää vähän. Pelkkä valtuuston kokouksissa istuminen ei vielä tarkoita todellista vaikuttamista.

Ministereillä aikaa on vielä vähemmän. Ministereiden mahdollisuudet ehtiä edes kokouksiin ovat pienemmät kuin kansanedustajilla.

Äänestäjiä ei pitäisi jymäyttää. Jos vaaleissa on vain keräämässä ääniä, ollaan lähellä sitä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.