Aikaa näyttää olevan

Suurin osa ministereistä ja kansanedustajista kertoi Yleisradion kyselyssä asettuvansa ehdolle lokakuun kuntavaaleissa. Vain kymmenkunta tällä hetkellä kotikuntansa valtuustossa istuvista kansanedustajista kertoi, että he ovat luopumassa kuntapolitiikasta.

Kaikki kuuden hallituspuolueen puheenjohtajat ovat mukana hallituksessa. Heistä neljä on ehdokkaina kuntavaaleissa.

Vain pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja ympäristöministeri, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

Ministereiden ja kansanedustajien tarmokkuutta voisi ihailla, jos ei tietäisi, että useimpien kohdalla aito osallistuminen kunnanvaltuustojen työskentelyyn jää seuraavan neljän vuoden aikana vähäiseksi. Poikkeuksiakin toki on.

Kansanedustajan työ on nykyisin vaativaa. Aikaa kunta-asioihin paneutumiseen jää vähän. Pelkkä valtuuston kokouksissa istuminen ei vielä tarkoita todellista vaikuttamista.

Ministereillä aikaa on vielä vähemmän. Ministereiden mahdollisuudet ehtiä edes kokouksiin ovat pienemmät kuin kansanedustajilla.

Äänestäjiä ei pitäisi jymäyttää. Jos vaaleissa on vain keräämässä ääniä, ollaan lähellä sitä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.