Aikaa näyttää olevan

Suurin osa ministereistä ja kansanedustajista kertoi Yleisradion kyselyssä asettuvansa ehdolle lokakuun kuntavaaleissa. Vain kymmenkunta tällä hetkellä kotikuntansa valtuustossa istuvista kansanedustajista kertoi, että he ovat luopumassa kuntapolitiikasta.

Kaikki kuuden hallituspuolueen puheenjohtajat ovat mukana hallituksessa. Heistä neljä on ehdokkaina kuntavaaleissa.

Vain pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja ympäristöministeri, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

Ministereiden ja kansanedustajien tarmokkuutta voisi ihailla, jos ei tietäisi, että useimpien kohdalla aito osallistuminen kunnanvaltuustojen työskentelyyn jää seuraavan neljän vuoden aikana vähäiseksi. Poikkeuksiakin toki on.

Kansanedustajan työ on nykyisin vaativaa. Aikaa kunta-asioihin paneutumiseen jää vähän. Pelkkä valtuuston kokouksissa istuminen ei vielä tarkoita todellista vaikuttamista.

Ministereillä aikaa on vielä vähemmän. Ministereiden mahdollisuudet ehtiä edes kokouksiin ovat pienemmät kuin kansanedustajilla.

Äänestäjiä ei pitäisi jymäyttää. Jos vaaleissa on vain keräämässä ääniä, ollaan lähellä sitä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.