Aikuiset pysyköön lestissään

Vuosittain pelattavasta juniorijalkapalloilun suurtapahtumasta Helsinki Cupista tuli torstaina hämmentävä uutinen. Suomalaisen ja brasilialaisen joukkueiden valmentajien tunteet olivat kuumentuneet käsikähmäksi.

Ottelun rangaistuspotkukisassa hävinneen helsinkiläisjoukkueen miesvalmentaja oli tönäissyt kaiken lisäksi tilannetta rauhoittelemaan tulleen kisaorganisaatioon kuuluvan naisen kumoon. Paikalle hälytettiin poliisi.

Tapahtuma on käsittämätön. Joukkueen taustahenkilöiden ja erityisesti valmentajien on pidettävä junioriurheilussa tunteensa kurissa ja toimittava erityisen esimerkillisesti. Sama koskee luonnollisesti erotuomareita.

He vastaavat, että urheilutapahtumat vastaavat tarkoitustaan ja kasvattavat nuoria terveisiin elämäntapoihin ja joitakin harvoja lajien huipputasolle saakka.

Suorituskeskeisessä ympäristössä lapsien ja nuorten vanhempien ylilyönnit ovat yleisiä. Toki selviin toiminnan epäkohtiin on puututtava, mutta silloin se tapahtuu seuran taholta. Esimerkiksi joukkueurheilussa yhteisesti laaditut pelisäännöt ja niiden noudattaminen helpottaa arjen pyörittämistä.

Aikuisten kaikinpuolinen epäasiallinen käyttäytyminen kentän laidalla on sen sijaan eräänlaista junioriurheilun huliganismia. Asiatonta ja äärimmäisen tuomittavaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.